În interviul acordat ziarului Kathimerini din Grecia, Maas a apreciat ca fiind o „surpriză foarte neplăcută” reluarea activităţilor de către nava „Oruç Reis în Mediterana de Est” şi a adăugat: „Înţeleg şi împărăşesc dezamăgirea. Dar dezamăgirea şi mânia sunt consilieri răi în diplomaţie. Din acest motiv, a renunţa la diplomaţie în această etapă, a nu face faţă consecinţelor, ar fi însemnat un lux”. 

 

„Cele două ţări să decidă”

 

Maas a susţinut că cele două ţări trebuie să decidă ce probleme doresc să discute în cadrul dialogului dintre Turcia şi Grecia. De asemenea, Maas a fost întrebat „De ce s-a opus Germania impunerii de sancţiuni Turciei în cadrul celui mai recent summit UE”, iar răspunsul a fost: „Înainte de a folosi medicamentul trebuie să citeşti foarte bine prospectul, să ştii care sunt pericolele, efectele adverse. Sancţiunile se află printre instrumentele diplomţiei, dar trebuie utilizate cu precauţie.”

 

Declaraţie scandaloasă din partea Atenei

 

Grecia a reacţionat dur la noul „Plan de Prospecţiuni şi Salvare Naţională” al Turciei. Ministerul Afacerilor Externe al Greciei a dat publicităţii un comunicat dur la postarea ministrului transporturilor şi infrastructurii, Adil Karaismailoğlu, pe contul său de social media unde pe lângă o hartă aceasta spune: „Am extins platoul nostru de responsabilitate privind prospecţiunile şi activităţile de salvare în Patria Albastră, în aşa fel încât să cuprindă şi platoul de prospecţiuni al navelor noastre naţionale care desfăşoară activităţi în Mediterana de Est, noul Planul de Propsecţiuni şi Salvare să fie de bun augur ţării noastre.” (Articol de Iorgo Kirbaki)

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/maas-diplomasiyi-terk-etme-luksu-yok-41639579

Traducerea:Rador

 

Profeție teribilă a astrologului care a prezis pandemia! A spus când vom scăpa de COVID

O sărbătoare tocmai a fost interzisă! Tradiția românească de 2000 de ani