Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Fondurilor Europene: Suntem conştienţi că romii care cerșesc în Suedia au creat tensiuni politice şi sociale interne

14-04/eugen-teodorovici-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 416 Vizualizari

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a trimis o scrisoare către Oscar Waglund Soderstrom, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Europene din Suedia, în care spune că discursurile şi atitudinile discriminatorii asupra cetăţenilor romi trebuie combătute.

„Amândouă, România şi Suedia, ca membre ale Uniunii Europene, împart un set comun de valori şi principii aşa cum sunt consacrate în tratatele UE. În acelaşi timp, statele noastre împart o responsabilitate comună în ceea ce priveşte promovarea apărării lor. Este datoria statelor membre să aplice regulile liberei circulaţii a cetăţenilor europeni. Romii sunt cel mai mare grup afectat de sărăcie extremă şi excluziune socială. Atitudinea şi discursurile discriminatorii asupra acestor cetăţeni trebuie combătute”, a precizat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Oficialul român a arătat că este conștient de situația creată în Suedia de cerșetorii care au cetățenie română.

„ Am luat notă de prezentarea pe care delegaţia suedeză a făcut-o legat de situaţia curenta din Suedia, cu referire la existenţa romilor cu cetăţenie româna, unii dintre ei practicând cerşetoria. Suntem conştienţi că această situaţie a creat tensiuni politice şi sociale interne”, afirmă ministrul Teodorovici.El îşi exprimă îngrijorarea faţă de discursul ''populist şi chiar xenofob'', alimentat de criza economică înregistrată în ultimii ani, în unele state membre ale Uniunii Europene. Teodorovici a sulbiniat că acest tip de atitudine afectează în primul rând cetăţeni străini şi mai ales anumite populaţii cum sunt romii.Totodată, ministrul pledează pentru o colaborare viitoare şi propune continuare dialogului bilateral şi cooperarea Suedia pe problemele tehnice pentru implementarea celor mai bune practici pentru a creşte capacitatea administrativă pentru a gestiona fondurile europene, pentru optimizarea mecanismului existent şi viitor.

Sa NU mai faci asta, cand te spovedesti! Pacatul pe care nici nu il stiai!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI