Ministrul Finanţelor la "Naşul": Dacă un director va face propuneri nefundamentate va pleca acasă

Ministrul Finanţelor la "Naşul": Dacă un director va face propuneri nefundamentate va pleca acasă

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat în această seară la emisiunea "Naşul" de la B1TV că atunci când deţinea funcţia de director adjunct la Direcţia de Finanţe din Braşov a fost şi victimă dar şi beneficiar al sistemului de stimulente. Totodată, Ialomiţianu a avertizat directorii care stabilesc persoanele şi nivelul stimulentelor acordate fiecăruia că în cazul în care propunerile nu vor fi fundamentate îşi vor pierde locul de muncă.

Ministrul a declarat că în Finanţe sunt unii salariaţi care "vin la serviciu doar pentru oportunităţi. Cei care vin la Finanţe doar pentru job nu sunt respectaţi". Declaraţia a fost făcută după ce moderatorul emisiunii "Naşul", Radu Moraru, a citit un mesaj primit de la un telespectator care a transmis că sunt unii salariaţi în Ministerul Finanţelor care merg la muncă la ora 9:00, iar la ora 13:00 părăsesc sediul. Mai mult, potrivit telespectatorului sunt angajaţi care favorizează unele firme sau ţin contabilitatea unor persoane juridice.  "Am fost şi victima acestui sistem (de stimulente) dar şi beneficiar. Dacă şeful nu-ţi dădea nu aveai nicio posibilitate sa iei acei bani", a spus ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu. Citeşte mai jos cele mai importante declaraţii ale ministrului la emisiunea "Naşul": -- "Miscarea spontană" a fost o una pregătită. Este adevărat însă şi faptul că unii oameni nu ştiau ce se va întâmpla în ziua de mâine. - Prin noua lege a salarizării un om care avea un salariu de 634 lei va avea 1.545 de lei. - Cei de la Ministerul Muncii au continuat să ia stimulente chiar dacă nu mai încasau nici un ban, pentru că de asta se ocupă Ministerul de Finanţe. Potrivit INS, în 2009 angajaţii Ministerului Muncii au încasat stimulente în valoare totală de 213 milioane de lei, iar câştigul mediu brut plus stimulente/salariat a fost de 7.705 lei. Lista INS cu toate instituţiile o găsiţi în textul "România, grecizată de portărei".

- De când nu se mai acordă stimulente unii chiar au rămas cu salarii destul de mici pentru că nu au mai fost indexate.   - Nu cei cu salariile mici sunt beneficiarii stimulentelor, pentru că ei sunt oamenii mici, directorii sunt cei care-şi împart stimulentele şi ce mai rămâne ajunge la cei cu salariile mici. 

- Dacă un director va face propuneri nefundamentate, va pleca acasa. Despre media încasărilor la bugetul de stat: Potrivit ministrului, media încasărilor obţinute de angajaţii Fiscului sunt de 32% din PIB, în timp ce la bulgari acest indicator este de 40%. Jurnalista Diana Zaharia de la revista "Capital" a precizat, prezentă în emisiune, că media în UE a încasărilor se ridică la 45%.  - Nu sunt împotriva acordării stimulentelor, ci doar vreau ca ele să se acorde pe sistem de performanţă. Adică un funcţionar din Finanţe va trebui să primească un salariul echivalent cu al unuia din alt minister. - Erau indicatori de performanta care erau realizaţi. În 2007, Braşovul (Direcţia de Finanţe  Braşov) a fost pe locul doi la performanţă.

- Dacă se fac încasări de 100% vorbim de îndeplinirea sarcinilor de serviciu, nu de performanţă extraordinară.

Ne puteți urmări și pe Google News