Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Energiei: “Vom sesiza instituţiile abilitate, dacă e ceva necurat la Electrica”
Ministrul Energiei: “Vom sesiza instituţiile abilitate, dacă e ceva necurat la Electrica”

Ministrul Energiei: “Vom sesiza instituţiile abilitate, dacă e ceva necurat la Electrica”

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat ieri că nu va tolera niciun fel de lipsă de integritate, iar în cazul în care la vreo sucursală Electrica există cel mai mic element că “este ceva necurat”, va transmite instituțiilor abilitate să ia măsuri imediate.

“Am discutat măsuri imediate cu domnul secretar de stat Cristian Bușu, care este și membru în Consiliul de administrație al Electrica, și vom avea cât de curând, asta înseamnă zile, o evaluare preliminară. În momentul în care există cel mai mic element care să ne conducă la ideea că acolo este ceva necurat, vom transmite instituțiilor abilitate să ia măsuri imediate”, a precizat Grigorescu, întrebat în legătură cu situația achizițiilor de certificate verzi de la Electrica Furnizare, transmite Agerpres.

Hotnews a relatat că Electrica Furnizare a efectuat în lunile aprilie — mai 2016 mai multe tranzacții, cumpărând 1,6 milioane de certificate verzi de aproape 60 de milioane de euro, de la firme aparținând grupului portughez EDP Renewables. 

"Aceste tranzacții au atras atenția prin volumul neobișnuit de mare și perioada lungă de livrare, până în 2019, în condițiile în care piața se confruntă cu un excedent uriaș de certificate verzi și în condițiile în care se anunță reducerea cotei obligatorii a acestora", susținea sursa citată.