Ministrul Energiei din Elveția propune dușul în doi pentru a face economie la energie

Ministrul Energiei din Elveția propune dușul în doi pentru a face economie la energieSursa: Blick.ch

Simonetta Sommaruga, ministrul Energiei elvețian, a recomandat cetățenilor dușul în doi ca măsură de reducere a consumului de resurse. Aceasta a declarat că propunere ei ar trebui luată în calcul, deși poate nu este o măsură tocmai confortabilă pentru persoanele mai în vârstă, spre exemplu.

Ministrul Energiei din Elveția a declarat că este nevoie ca cetățenii să economisească resursele de căldură, să stingă luminile după terminarea programului de muncă, dar și să scoată din priză aparatele electronice nefolosite.

Ministrul Energiei din Elveția recomandă cetățenilor dușul în doi

„Știu că dușul în doi nu mai este confortabil pentru toată lumea după o anumită vârstă", a declarat Simonetta Sommaruga, răspunzându-le celor care i-au criticat decizia.

Mai mult, ministrul Energiei Simonetta Sommaruga a transmis că ea însăși a decis să fie mai atentă la consumul energetic: „Stingem toate luminile când terminăm lucrul. Se pot deconecta toate dispozitivele de la rețea printr-o apăsare de buton.

Campania noastră a venit exact la momentul potrivit. Oamenii s-au întors din vacanță. Și în curând va începe sezonul rece. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Rusia duce un război energetic împotriva Europei și, prin urmare, și împotriva Elveției”, a declarat Sommaruga, conform Blick.ch.

Virgil Popescu: „România susţine măsuri voluntare de reducere a consumului de energie”

Potrivit ministrului Energiei din România, Virgil Popescu, Comisia Europeană (CE) lucrează la un set de măsuri pentru atenuarea prețurilor ridicate la energie. Acestea se vor concretiza în a doua parte a lunii septembrie. Astfel, măsurile pe termen scurt pe care CE le propune sunt:

  • reducerea consumului de energie electrică la nivel european prin mecanisme voluntare și obligatorii pentru orele de vârf de consum;
  • captarea veniturilor suplimentare obținute de producătorii de energie electrică peste un anumit plafon care urmează a fi stabilit;
  • contribuție de solidaritate din partea companiilor din sectorul combustibililor fosili;
  • creșterea lichidității pe piețele de energie;
  • reducerea prețurilor la gaze naturale, cu accent, în mod special, pe plafonarea prețului gazelor naturale importate din Rusia.

Planul UE pentru stabilizarea pieței

Virgil Popescu a menționat în acest sens că, în contextul actual de pe piața de energie, generat în cea mai mare măsură de războiul dus de Rusia în Ucraina, sunt necesare acțiuni care să permită stabilizarea pieței și scăderea prețului plătit de consumatori.

„Am propus măsuri de susținere coordonată la nivel european prin scheme de sprijin a consumatorilor energofagi ale căror costuri cu produsele energetice depășesc un procent de 20% din costul total. În plus, am susținut propunerea de a avea o reducere coordonată a TVA-ului aplicat vânzărilor de energie electrică la nivel european, precum și de a limita temporar prețul la tranzacțiile realizate pe Piața pentru Ziua Următoare și Piața Intrazilnică”, a transmis Virgil Popescu.

Ne puteți urmări și pe Google News