Ministrul culturii, somat să demisioneze

Ministrul culturii, somat să demisioneze

Ministrului culturii i-a fost solicitată demisia din cauza unor ilegalităţi pe care le-ar fi comis în 2005.

Deputatul Lavinia Şandru (PIN) îl acuză pe Iorgulescu că ar fi girat un proiect în urma căruia fosta lui firmă - Star Media Music - a încasat fără licitaţie aproape 1,7 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro) din bugetul ministerului prezidat de acesta.

Proiectul „Programul de diplomaţie culturală“ - aprobat printr-o hotărâre a guvernului Tăriceanu - avea ca scop promovarea imaginii României în rândul statelor membre UE prin trimiterea a 10.000 pachete ce conţineau materiale tipărite, audio şi video despre ţara noastră.

Astfel, ministerul condus de Iorgulescu a alocat dintr-un fond special 2,2 milioane de lei (aproximativ 600.000 de euro) pentru susţinerea financiară a proiectului. Peste 80% din această sumă a revenit unei societăţ i în care Iorgulescu a avut jumătate din acţiuni, pe care, în 2003, i le-a vândut apropiatului său, textierul Eugen Rotaru.

Şandru susţine faptul că programul nu s-a concretizat şi că ministerul a plătit banii degeaba. Adrian Iorgulescu a respins ieri acuzaţiile care i se aduc, definindu-le drept o „făcătură pe alocuri aberantă“. El a precizat că a existat şi un control al Curţii de Conturi, în urma căruia nu a fost raportată nicio ilegalitate.

Ne puteți urmări și pe Google News