Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Culturii, Gigel Știrbu, S-A FÂSTÂCIT când i s-a cerut să recite din Mihai Eminescu
Ministrul Culturii, Gigel Știrbu, S-A FÂSTÂCIT când i s-a cerut să recite din Mihai Eminescu

Ministrul Culturii, Gigel Știrbu, S-A FÂSTÂCIT când i s-a cerut să recite din Mihai Eminescu

Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a declarat astăzi că pentru el, "Luceafărul" reprezintă "sublimul culturii româneşti" şi "tot ceea ce poate fi mai scump din punct de vedere literar pentru poporul român".

În contextul în care pe 15 ianuarie este Ziua Culturii Naţionale – și totodată aniversarea nașterii lui Mihai Eminescu – ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a fost întrebat de presă care sunt poezia şi opera epică preferate.
"«Luceafărul» mi-a plăcut întotdeauna. Pentru mine, «Luceafărul» reprezintă cel mai important aspect, cea mai importantă operă pe care poetul naţional a scris-o. Pentru mine, «Luceafărul» reprezintă sublimul culturii româneşti (…) pentru mine, «Luceafărul» este tot ceea ce poate fi mai scump din punct de vedere literar pentru poporul român", a spus ministrul Culturii, conform mediafax.ro.

  • Gigel Știrbu, noul ministru al Culturii "CARE ESTE":"Mulțumesc părinților pentru numele CARE mi l-au dat"

Solicitat să recite însă câteva versuri din "Luceafărul", ministrul a dat din colț în colț. "Sigur că vă pot recita, chiar prima strofă, ultima strofă, cea de-a 63-a strofă, dar chiar credeţi că ministrul Culturii trebuie să apuce să recite aşa pe holurile Parlamentului poezii? După ce închideţi camerele vă garantez că vă recit o poezie", a spus Gigel Ştirbu.
El a mai spus că, în tinereţe, ştia "Luceafărul" în integralitatea sa. "Nu ştiu tot «Luceafărul», îl ştiam odată în tinereţe. Vă aduc aminte că am o anumită pregătire, nu ştiu dacă îl mai ştiu pe tot, dar îl ştiam da capo al fine", a mai spus Ştirbu.
CITIȚI ȘI:

  • Andrei Pleșu, despre Gigel Știrbu, în cărți pentru Cultură: "La noi e plin de Gigei.Un Gigel în plus nu mai contează" 
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: