Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Agriculturii trage un semnal de ALARMĂ: Ar fi o CATASTROFĂ economică pătrunderea MALADIILOR porcine în România
Ministrul Agriculturii trage un semnal de ALARMĂ: Ar fi o CATASTROFĂ economică pătrunderea MALADIILOR porcine în România

Ministrul Agriculturii trage un semnal de ALARMĂ: Ar fi o CATASTROFĂ economică pătrunderea MALADIILOR porcine în România

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a declarat că România se confruntă la ora actuală cu două grave amenințări în ceea ce privește posibilitatea pătrunderii din statele vecine a unor maladii de porine, din Ucraina și din Ungaria, dar și maladii bovine - din Bulgaria.

Potrivit România Liberă, acste boli ar putea aduce o reală catastofă economică în România.

"La nord, în Ucraina, avem pesta porcină africană prezentă și în alte state membre în care a fost această pestă s-au înregistrat daune de sute de milioane de euro, deci ar fi o catastrofă economică pătrunderea acestei maladii în România și, respectiv, în Ungaria. La sud avem dermatoza nodulară bovină, care, discutam cu doamna ministru din Bulgaria, în urma vaccinului se pare că a fost stabilizată, dar trebuie să ne asigurăm că nu pătrunde și în cele două state, în România și Ungaria", a precizat Achim Irimescu, prezent sâmbătă, la Pericei, pentru o întâlnire cu omologul său maghiar, Fazekas Sandor.
Achim Irimescu a adăugat că în discuțiile cu Fazekas Sador a propus o colaborare mai intensă în ceea ce privește serviciile veterinare.
"Am stabilit cu domnul ministru Fazekas ca să avem o colaborare mai intensă, mai ales pe partea serviciilor veterinare, pentru că uitați, avem două amenințări foarte grave", a subliniat sursa citată.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.