Evenimentul Zilei > Politica > Miniștrii lui Orban sub tirul parlamentarilor. Pierderi grele în a doua zi de audieri
Miniștrii lui Orban sub tirul parlamentarilor. Pierderi grele în a doua zi de audieri

Miniștrii lui Orban sub tirul parlamentarilor. Pierderi grele în a doua zi de audieri

În prima parte a celei de-a doua zi a audierilor miniștrilor Guvernului Orban 2 au fost examinați ministrul Economiei, Virgil Popescu și cel al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. Primul a trecut, al doilea a picat la testul dat în fața parlamentarilor, la fel ca și la audierile precedente, pentru Guvernul Orban I.

Ministrul Dezvoltării a ratat și a doua oară

Ministrul Ion Ştefan a primit aviz negativ pentru o nouă învestitură la șefia Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, din partea comisiilor de specialitate. Avizul de respingere a fost votat de 20 de parlamentari, în vreme ce opt s-au opus, iar alți 6 s-au abținut.

După audieri, Ion Ştefan a ținut să spună că  PNL nu a făcut blat cu PSD și că Guvernul nu are nevoie de voturile parlamentarilor PSD, pentru învestire, în plen. De altfel, aceasta este și dorința liberalilor, ca Guvernul să pice la învestitură, pentru a se merge mai departe cu procedura alegerilor anticipate. Or, aceste planuri ar putea fi încurcate de un vot pozitiv al social-democraților, în ciuda tururor previziunilor.

„O să ajungem în plen, o să le cerem PSD să nu ne voteze. PNL nu are nevoie de PSD, nici măcar România nu mai are nevoie de PSD. PSD a făcut mult prea mult rău României, în ’62 ne-au împuşcat, în ’90 ne-au împuşcat, la Revoluţie. (…) Social-democraţii, PSD de astăzi, prin Ion Iliescu şi toţi ceilalţi, sunt urmaşii acelor oameni, ei au făcut tot răul ăsta în România. În iunie ne-au gazat, în august ne-au gazat, iar acum sunt nemulţumiţi că le-am pus capac la borcanul de miere. Vom lupta până al capăt cu PSD”, a afirmat Ştefan.

La audieri, Ion Ștefan a vorbit despre neregulile pe care le-a găsit la Ministerul Dezvoltării și despre controlalele pe care le-a dispus pe investițiile derulate prin programele pe care le gestionează.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: