Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Sănătății a achiziționat un milion de doze de vaccin antigripal
Ministerul Sănătății a achiziționat un milion de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sănătății a achiziționat un milion de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că a semnat contractul pentru achiziţionarea unui milion de doze de vaccin antigripal sezonier, dublu față de anul trecut, prin care să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătăţii a încheiat, în premieră, un acord-cadru  în vederea achiziționării vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani.

„Direcţiile de sănătate publică vor primi cantităţile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sănătăţii. Pentru a evita în viitor situaţiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătăţii a încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, Ministerul Sănătăţii încheie acorduri-cadru pentru toate tipurile de vaccin. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu faţă de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc", se explică în comunicat.

În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire – personalul medical, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, personal medical, gravide, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratoriicopii şi bătrâni instituţionalizaţi, potrivit recomandărilor OMS şi ECDC. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.