Evenimentul Zilei > Economie > Ministerul Muncii vrea tichete de masa de 15 lei, iar parlamentarii PSD vor de 21,4 lei
Ministerul Muncii vrea tichete de masa de 15 lei, iar parlamentarii PSD vor de 21,4 lei

Ministerul Muncii vrea tichete de masa de 15 lei, iar parlamentarii PSD vor de 21,4 lei

Un proiect de Ordin al Ministerului Muncii se bate cap în cap cu un proiect de Lege depus la Parlament de PSD

„Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei. Valoarea nominala stabilită se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020 respectiv, februarie 2020 și martie 2020”, se arată într-un proiect de Ordin publicat de Ministerul Muncii, din care citează Hotnews.

Însă, potrivit notei de fundamentare a unui proiect de lege depus la Parlament, culmea de niște palamentari PSD actuala valoare a unui tichet de masă „nu este suficientă pentru a cumpără o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei. Un număr mare de angajați se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie pentru că nu au acces la achiziționarea unei mese”.

Potrivit inițiatorilor, valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa. Dacă în România valoarea nominală a tichetului este de aproximativ 3,21 Euro, în Spania este 1l Euro, în Belgia este 8 Euro, în Franța este 11,04 Euro, în Grecia este 6 Euro, în Portugalia este 7,63 Euro.

 

Publicat in categoriile: Economie, Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: