Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Educației Naționale nu mai scoate orele de sport din programa școlară. Bâlbâieli inutile la Minister
Ministerul Educației Naționale nu mai scoate orele de sport din programa școlară. Bâlbâieli inutile la Minister

Ministerul Educației Naționale nu mai scoate orele de sport din programa școlară. Bâlbâieli inutile la Minister

După o bâlbâială continuă, timp de câteva zile, în care ministerul prezenta o variantă, în timp ce ministrul Ecaterina Andronescu susținea sus și tare că nu știe nimic, se pare că s-a ajuns la un numitor comun: rămâne cum a fost.

Dacă marți, Ministerul Educației prezenta în dezbatere publică, un proiect care viza scoaterea orelor de educație fizică la clasele primare, miercuri lucrurile s-au întors cu 180 de grade. Scopul proiectului era unul care viza reducerea numărului de catedre din învățământul public, orele de sport la elevii de școală primară, fiind ținute de profesorii de educație fizică și sport. Același proiect viza că aceste ore să fie ținute de învățători.

Invitată la Realitatea TV să aducă lămuriri suplimentare despre acest proiect, Ecaterina Andronescu s-a arătat mirată de existența lui și a spus că nu a semnat niciun ordin de ministru care să susțină această modificare. Andronescu a mai spus că nu își explică cum acest proiect a apărut în dezbatere publică.

Mai mult, potrivit Hotnews.ro, Ministerul Educației Naționale a anunțat că a scos din dezbaterea publică acest proiect. ”Versiunea de proiect de ordin privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământ primar avea rolul de a genera o dezbatere pe acest subiect în cadrul Comisiei de Dialog Social, conform reglementărilor legislative în vigoare. Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și urmează a fi reanalizat de specialiștii în domeniu”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: