Ministerul de Externe ungar consideră că aprovizionarea cu arme a Ucrainei conduce la escaladarea conflictului
- Iuliu Vlădescu
- 14 februarie 2023, 05:00
Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, spune că acest lucru a produs deja prea multe daune în Europa. El acuză leadship-ul european de prelungirea conflictului ruso-ucrainean.
Ministrul de Externe Peter Szijjarto spune că și țările din afara comunității transatlantice se confruntă cu consecințele acestui conflict, care are printre efecte inclusiv întreruperi în aprovizionarea cu alimente și creșterea prețurilor la energie. Szijjarto o critică pe Roberta Metsola, care a propus să se transfere avioane de luptă și rachete cu rază lungă în Ucraina
Apelurile leadship-ului european de a furniza arme către Ucraina, inclusiv avioane și rachete, nu duc decât la o prelungire a conflictului din această țară. Această opinie a fost exprimată de ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, într-un interviu acordat duminică postului radio Kossuth.
Comentând discursul de la summitul UE de la Bruxelles al președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, care a propus să se transfere avioane de luptă și rachete cu rază lungă în Ucraina, Szijjarto a spus că astfel de acțiuni ale eurodeputaților nu fac decât să „prelungească războiul” și „deja a deteriorat Europa”.
”Credibilitatea Parlamentului European este aproape zero”
Șeful Ministerului de Externe ungar a remarcat că acum credibilitatea Parlamentului European este „aproape zero” din cauza scandalurilor de corupție de care s-a lovit. Este absolut clar că Parlamentul European este „una dintre cele mai corupte organizații din lume”, a spus ministrul. El spune că s-a plâns în cadrul comunității transatlantice, care include Statele Unite, Canada, Regatul Unit și UE, de retorica belicosă, care este „incompatibilă cu retorica păcii(...).”.
Potrivit lui Szijjarto, alte state „nu înțeleg de ce un conflict regional trebuie să fie inflamat în așa măsură încât să aibă consecințe globale negative și de ce pacea nu poate fi atinsă în cele din urmă”. Ministrul de Externe a reamintit că și țările din afara comunității transatlantice se confruntă cu consecințele războiului ruso-ucrainean, care are printre efecte inclusiv întreruperi în aprovizionarea cu alimente și creșterea prețurilor la energie.
„Dacă ieși din bula transatlantică, va deveni clar că vocea pentru pace, dorința de pace este mult mai puternică, decât susțin principalele instituții mass-media liberale din comunitatea transatlantică”, a spus Szijjarto.