Deputatul USR Iulian Bulai a publicat pe contul său de Facebook procesul verbal princ are Ministerul Culturii predă Casei Regale una dintre cele trei clădiri din Complexul Peleș și acuză ministerul că nu a negociat un nou contract de închiriere, cel vechi fiind expirat din martie.

Documentul se referă la predarea edificiului numit ”Căsuța Poartă”, iar Iulian Bulai susține că și Muzeul Peleș, adăpostit în Castelul Peleș, urmează să fie evacuat.

„Statul român se dă singur afară din Muzeul Peleș, iar ministrul Breaz se așteaptă să plătească familia regală ca să rămână deschis! De luni de zile, Ministerul Culturii nu mai are contract cu Casa Regală pentru chiria ansamblului de la Peleș.

Negocierile pentru prelungirea contractului trebuiau să-nceapă în martie. Acum 2 zile a fost predată Căsuța Poartă, urmează să fie evacuat și Muzeul. Nu-l întreb pe ministrul Breaz de ce nu s-a prelungit contractul de închiriere – pentru că știu: din incompetență și nesimțire -, dar l-aș întreba altceva: așa un lucru de nimic pentru națiunea română i se pare Muzeul Peleș cât să-i fie indiferent dacă rămâne deschis sau nu?”, a scris Bulai pe Facebook.