Evenimentul ZileiJustitieMinisterul Comunicațiilor a sesizat DNA în cazul Poșta Română

Ministerul Comunicațiilor a sesizat DNA în cazul Poșta Română

Ministerul Comunicațiilor a sesizat DNA în cazul Poșta Română
Ministerul Comunicațiilor şi pentru Societatea Informațională (MCSI) a înaintat joi către Direcția Națională Anticorupție (DNA) raportul Corpului de control privind Poşta Română, sesizând mai multe nereguli referitoare la procedurile privind achiziţia sistemelor informatice şi a mașinilor, precum şi la încheierea contractelor de închiriere a spaţiilor, a anunţat, joi, MCSI.

"Compartimentul de Control și Audit din cadrul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a finalizat controlul desfășurat efectuat la C.N. Poșta Română S.A., în perioada 26.08 — 30.09 2016. Concluziile raportului au fost înaintate astăzi, 20 octombrie 2016, către Direcția Națională Anticorupție. Dintre aspectele supuse verificării, Corpul de control al MCSI a sesizat mai multe nereguli, dintre care precizăm: nereguli identificate la procedurile privind achiziția publică pentru IT&C; nereguli la încheierea contractelor de închiriere a spațiilor, cât și la derularea procedurii privind achiziția de mașini", precizează MCSI, transmite Agerpres.

Potrivi sursei citate, controlul s-a efectuat în baza actelor și documentelor puse la dispoziție de Compania Națională Poșta Română.

"MCSI a decis, având în vedere constatările Corpului de control al ministerului, să sesizeze Direcția Națională Anticorupție, privind operațiunile sau actele ilicite, în legătură cu care au rezultat indicii de săvârșire a unor posibile fapte, care pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni, urmând ca organul de urmărire penală să hotărască asupra existenței infracțiunilor și asupra vinovățiilor", precizează MCSI.

Poșta Română, companie națională înființată conform Legii 31/1990, nefiind o instituție publică, este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI), în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile oferite de Poșta Română și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

Poșta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar și cel mai mare angajator din România, cu puțin peste 25.000 de angajați. În 2014, rezultatul net înregistrat de Poșta Română a fost de 22,8 milioane de lei, după 5 ani de pierderi, dar a închis anul 2015 cu o pierdere de circa 30 de milioane de lei. 


Accesează: