Evenimentul Zilei > Actualitate > Două MINISTERE CONDAMNATE pentru comportament HOMOFOB. Ce i-au INTERZIS unui GAY
Două MINISTERE CONDAMNATE pentru comportament HOMOFOB. Ce i-au INTERZIS unui GAY

Două MINISTERE CONDAMNATE pentru comportament HOMOFOB. Ce i-au INTERZIS unui GAY

Ministerele Apărării şi Transporturilor sunt bune de plată, trebuie să achite suma de 100.000 de euro ca despăgubire pentru daunele aduse lui Danilo Giuffrida, de 35 de ani, care a suferit procedura de pierdere a dreptului de a avea permis de conducere, după ce în urma unei vizite medicale făcută de toţi cursanţii, la Marina militară, a dezvăluit că este homosexual.

La spital i-au spus: ''Şi noi cum ne convigem că e adevărat?'', iar Danilo le-a răspuns că el îşi cunoaşte foarte bine condiţia. L-au trimis să se înscrie la o asociaţie de homosexuali,  Archigay, din Catania, ceea ce Danilo a şi făcut.

După două luni primeşte o scrisoare de la Motorizări în care i se spune că n-are capacităţile psihofizice pentru obţinerea permisului şi că va trebui să efectueze o vizită specială. Abia atunci Danilo a priceput că Marina militară a informat Motorizările despre condiţia sa şi a început calvarul instanţelor. Hotărârea luată de Curtea de Apel civilă din Palermo, a corectat decizia judecătorilor din Catania,  care redusese despăgubirea de la 100.000 la 20.000 de euro.

Curtea de Casaţie, în urma recursului avocatului Giuseppe Lipera, potrivit La Repubblica,  a anulat sentinţa iniţală  dictată împotriva entităţilor obligate la despăgubire, subliniind ''gravitatea comportamentului'' celor două ministere având în vedere că ''identitatea sexuală este încadrată în dreptul constituţional inviolabil al persoanei'' şi că Giuffrida a fost realmente victima ''unui intolerabil comportament de homofobie''. Pentru judecătorii din Palermo ''o sumă mai mică de 100.000 de euro n-ar putea acoperi prejudiciile suportate''.