Evenimentul Zilei > Actualitate > Minciunile useristului Stelian Ion, „șpaga” lui Sabin Orcan și „autodenunțul” Evenimentului Zilei
Minciunile useristului Stelian Ion, „șpaga” lui Sabin Orcan și „autodenunțul” Evenimentului Zilei

Minciunile useristului Stelian Ion, „șpaga” lui Sabin Orcan și „autodenunțul” Evenimentului Zilei

Primăria Constanța este terenul de luptă în care se folosesc toate mijloacele mai mult sau mai puțin elegante de a câștiga voturi. Stelian Ion, candidatul USR, l-a acuzat pe Sabin BOrcan, directorul Newsweek, că nu a scris dezinteresat anchetele la adresa lui. Pentru că a menționat și EvZ, am decis să-i răspundem public. Și să lămurim diferența între EvZ și Newsweek.

Una din cele mai disputate primării este cea din orașul Constanța. Se bat pentru ea PSD, prin Decebal Făgădău, PNL, cu amiralul Vergil Chițac și USR prin Stelian Ion. Ieri s-a mai consumat un moment caracteristic campaniilor electorale sub semnul lui Caragiale: Stelian Ion a încercat o manevră de victimizare povestind cum i s-a cerut lui să se retragă din cursă. Cine i-a cerut? Magnatul Gabriel Comănescu. Iată ce a declarat Stelian Ion într-o conferință de presă, declarații reiterate la UM G4 Media:

”Am refuzat, iar după întâlnire s-au înmulțit atacurile. Noi vorbim de o întâlnire care a avut loc în 27 mai. În 12 august, de la acel articol din Newsweek, scris de domnul Sabin Orcan, a început o rafală întreagă și o avalanșă de atacuri la care mă aștept în continuare față de dezvăluirile pe care le-am făcut, să continuie. Mai sunt două săptămâni și sunt convins că nu vor renunța la genul acesta. (…). Când Dan Andronic, despre care s-au scris multe și știm, pune iarăși presiune cu Evenimentul Zilei și multe astfel de publicații, împinși de astfel de magnați și moguli care au interesele lor…. Cine își imaginează că din dragoste pentru Constanța oamenii ăștia susțin un candidat anume, se înșeală amarnic”, a declarat Stelian Ion pentru G4Media.

Deci să luăm faptele așa cum le expune speriatul USR-ist: Gabriel Comănescu se întâlnește cu Stelian Ion în 27 mai, îi cere să se retragă. Refuză. Pe 12 august apare un articol semnat (nu scris!) de Sabin Orcan în Newsweek, iar subsemnatul face presiuni prin Evenimentul Zilei. Ca să ce? Ca Stelian Ion să se retragă.

Comentariul meu pentru UM G4 Media a fost scurt: O prostie! Pentru că o minimă documentare ar fi dovedit că useristul Stelian Ion bate câmpii. Evenimentul Zilei a început să scrie despre trecutul său sulfuros și relațiile cu Gașca lui Radu Mazăre încă din 2019. Iată aici o mostră din iulie 2019:

Cu ce contracte l-a răsplătit Radu Mazăre pe Stelian Ion de la USR pentru că i-a câștigat trei procese. Ipocrizia la ea acasă

Deci acest articol apare cam cu 300 de zile înainte ca Stelian Ion să aibă presupusa întâlnire cu Gabriel Comănescu, iar Sabin BOrcan să publice celebra anchetă cu apartamentul luat de USR-ist printr-o minciună. Spre deosebire de alte publicații, Evenimentul Zilei are la Constanța ca și corespondent una din cele mai vechi și experimentate ziariste din presa română: Feri Predescu. Pe care a hăituti-o în justiție, cerându-i 15.000 de euro. Noroc cu CEDO… Iată de ce nu avem nevoie să ne dea alții imbolduri și informații.

Din acest motiv în ianuarie 2020, am publicat încă un articol, cu documente (Povestea liderului USR din gașca lui Radu Mazăre cu documente. Precizările avocatului Stelian Ion), ce a servit ca sursă de „inspirație” lui Sabin BOrcan, dar doar atât, pentru că de citat nu s-a mai obosit să citeze.

Două ample articole sunt dovadă că Evenimentul Zilei a publicat dezvăluiri despre Stelian Ion, înainte să-i apuce setea de investigații pe cei de la Newsweek. Cu mult înainte de așa-zisa întâlnire a lui Stelian Ion cu Gabriel Comănescu. Iar spre deosebire de cei de la Newsweek, nu am avut nici un contact cu omul de afaceri Gabriel Comănescu. Pentru că nu avem nevoie, așa cum am explicat mai sus.

După cum spuneam, spre deosebire de falimentara revistă Newsweek, iar ca să fie clar, dau citatul exact din spusele directorului acesteia: „Demersul Newsweek România n-are nicio legătură cu omul de afaceri Gabriel Comănescu. Singurele noastre contracte cu firma sa, GSP, au fost în anii trecuți, cu ocazia unor evenimente de energie.” Chelul își pune mâna în cap, iar ampla explicație pe care a dat-o Sabin BOrcan este de tot râsul. N-are legături, dar are… A picat ca fraierul în capcana lui Stelian Ion, dând explicații confuze. Sunt convins că i-a fost frică de urmarea dezvăluirilor lui Stelian Ion. Dacă avea spiritul unui ziarist de investigații spunea scurt: Cel care trebuie să dea explicații este Stelian Ion, pentru că el candidează la Primăria Constanța!

În loc de P.S. : O ultimă precizare pentru cei care vor să înțeleagă comportamentul la limita psihozei al lui Sabin BOrcan. Acesta a fost foarte deranjat de faptul că am descoperit că și-a falsificat biografia spunând că a absolvit o facultate care nu există. Că am adus la cunoștiința opiniei publice că este un ziarist-impostor. A fost reacția noastră, jurnalistică, la campania mizeră pe care a dus-o. 

Citiți aici: EXCLUSIV. Directorul Newsweek, Sabin Orcan, şi-a falsificat biografia în legătură cu studiile

De atunci a intrat într-o depresie profundă, ruptă din când în când de accese de furie. Personal îl înțeleg. Conduce o revistă care vinde 1.500 de exemplare în lunile bune (succesul marelui brand Newsweek!), are mai puțini cititori pe online într-o lună decât Evenimentul Zilei/Capital într-o zi, nu poate plăti salariile colaboratorilor (în acest moment sunt restanțe pe trei luni!) și tot apar dezvăluiri despre matrapazlâcurile sale cu diverși politicieni de la PSD, PNL sau aiurea

Război murdar între doi ziariști controversați: Mălin Bot îl acuză pe Sabin Orcan de legături dubioase cu „mafia” PSD

Dar și despre modul servil/obedient în care se comporta față de foștii săi patronii, pe care acum îi numește „penali”: Dinu Patriciu și Dan Adamescu (Vezi aici).

Diferența? Evenimentul Zilei/Capital au fost în ultimii 3 ani pe profit, nu am întârziat nici un moment salariile celor 100 de colaboratori, iar 1,1 milioane de români ne citesc zilnic. Și ne-am păstrat linia editorială nealterată. Buni, răi, ăștia suntem…

Vom înceta acest conflict cu directorul falimentarei Newsweek? Da, atunci când Sabin BOrcan va dovedi extrem de simplu că toate lucrurile sunt doar o minciună: prezentându-și public diploma de absolvire a Facultății de Jurnalism.

După care, în spiritul aceleași deschiderii, ca să nu facă două drumuri, îi cerem să arate publicului cum a plătit franciza Newsweek. Mai exact ce firmă de pariuri online i-a dat acum doi ani 50.000 de euro. Dar mai ales prin ce modalitate contractuală, prin ce firmă a luat banii, ce a prestat pentru ei etc.

Și abia atunci nu vom mai spune: Chelul își pune mâna în cap când vine vorba despre păr!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: