Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, Sebastian Ghiţă sau Elan Schwartzenberg sunt doar câteva nume care au scăpat de justiția din România după ce au plecat din țară și profită de lacunele legislative care le întârzie extrădarea, informează Stirile ProTV.

Cazul lui Puiu Popoviciu este cel mai recent, acesta fiind arestat recent la Londra, după ce s-a prezentat singur la poliție, dar a fost lăsat ulterior în libertate, fiind monitorizat cu ajutorul brățării electronice. Acesta este așteptat la București pentru a executa pedeapsa cu 7 ani de închisoare.

Tot în Anglia, Alexander Adamescu invocă faptul că este o victimă a sistemului judiciar, autoritățile din România așteptând de un an și trei luni extrădarea. În același caz este și Sebastian Ghiță, care locuiește în Belgrad, în timp ce justiția locală evită să decidă extrădarea acestuia, amânată cel puțin până în septembrie.

Cazul lui Elan Schwartzenberg, plecat în Israel, este unul mai complicat. România nu are semnat un tratat de extrădare cu această țară, șansele fiind destul de mici ca acesta să fie adus în țară prea repede.