Milionarii planetei sunt și mai bogați. Crizele economice nu-i afectează. Care e marele secret

Milionarii planetei sunt și mai bogați. Crizele economice nu-i afectează. Care e marele secret Sursa foto: Ieva Zigg | Dreamstime.com

Milionarii sunt din ce în ce mai bogați și mai mulți, arată o analiză făcută de „Sesearch Institute”, o firma de consultanță Capgemini cu sediul la Paris. Este o diferență semnificativă față de anul trecut, când averea globală a scăzut cu 3,3%, până la 83 de trilioane de dolari.

Milionarii planetei sunt și mai bogați ca niciodată

Se observă o creștere a bogăției pentru milionarii din întreaga lume, în ciuda multor incertitudini economice și geopolitice, potrivit raportului. Nu numai că sunt mai mulți milionari în lume, dar sunt mai bogați ca niciodată.

„Proporția oamenilor capabili să investească cel puțin 1 milion de dolari a crescut cu 5,1% la nivel mondial anul trecut: sunt în jur de 22,8 milioane”.

Studiul Capgemini arată că a crescut averea celor mai bogați estimată la aproximativ 86,8 miliarde de dolari (79 miliarde de euro), o creștere de 4,7% față de 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În ceea ce privește numărul de persoane vizate și bunuri, acestea sunt recorduri de când Capgemini a început să-și publice studiul anual în 1997”.

Bani, Marketing, Comisioane, DolariMilionarii planetei sunt și mai bogați ca niciodată. Sursa foto: Pixabay

Tendința de creștere a fost evidentă în special în SUA

Statele Unite rămân în fruntea listei țărilor cu cel mai mare număr de milionari, cu puțin peste 7,5 milioane de indivizi bogați. Datorită unei economii robuste, inflației moderate și boom-ului bursier, bogăția americanilor bogați a crescut cu 7,2% în 2023, la 26,1 miliarde de dolari.

„Ne-am întors în afaceri. Este un mesaj bun pentru economie, este un mesaj bun pentru oameni”, a declarat Elias Ghanem, șeful Capgemini Research Institute for Financial Services.

Japonia este pe locul doi, cu 3,7 milioane de milionari. Germania, pe locul trei, are 1,6 milioane, iar China este aproape de a ocupa locul patru, cu un total de 1,5 milioane de milionari.

Raportul s-a bazat pe un sondaj efectuat pe 3.119 de persoane (inclusiv 1.300 de ultrabogați) care activează în 26 de piețe din America de Nord, America Latină, Europa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific.

„Secretul este dezvoltarea tehnologiei de finanțare comportamentală condusă de inteligența artificială. Aceste sisteme pot fi antrenate să înțeleagă părtinirile și să le identifice din timp pentru a ajuta indivizii să evite să ia decizii proaste”, mai spune Ghanem, potrivit barrons.com.