Evenimentul Zilei > Actualitate > Miki și Mario, tenorul și basul Filarmonicii Banatul, DEALERI de droguri de mare risc. Cum au perfectat AFACEREA în turneu
Miki și Mario, tenorul și basul Filarmonicii Banatul, DEALERI de droguri de mare risc. Cum au perfectat AFACEREA în turneu

Miki și Mario, tenorul și basul Filarmonicii Banatul, DEALERI de droguri de mare risc. Cum au perfectat AFACEREA în turneu

Sute de pastille de Ecstasy și sute de timbe LSD, în valoare de peste 11.000 de euro, au capturat, joi seara, polițiștii de la Crimă Organizată din Timișoara, în urma unui flagrant. Acţiunea a beneficiat de suport de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale. Traficanții erau muzicieni la Filarmonica Banatul, un tenor și un bas din corul instituției.

Cei doi angajați ai Filarmonicii Banatul din Timișoara, Mario Agache și Mihai Păuna au fost prinși în flagrant de ofițerii antidrog. Ei încercau să vândă 700 de pastile de ecstasy și 900 de timbre LSD. Cumpărătorul însă, era ofițer sub acoperire, care le-a câștigat rapid încrederea celor doi novici în ale traficului cu stupefiante. Fără să fie versați, cei doi muzicieni au fost imediat ”mirosiți” de oamenii legii, iar infiltrarea agentului a fost cel mai simplu lucru.

Cine sunt traficanții?

Miki, alias Mihai Păuna, cântă tenor în corul Filarmonicii Banatul. E proaspăt divorțat, tată singur pentru doi copii mici. Noaptea, după orele de program în Filarmonică, lucrează în bucătărie la ”Grătarul cu ștaif”, un local  din Timișoara. Face tot ce poate ca să își crească cei doi copii fără lipsuri.

Mario Agache e bas în corul filarmonicii bănățene și foarte apreciat de colegi și conducere.

”Sunt absolut șocat de cele întâmplate”, declară Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul. El spune că amândoi coriștii erau angajați model, bine cotați și bine integrați în colectiv, care nu au ridicat niciodată probleme.

Drogurile, cumpărate în timpul turneului Filarmonicii în Olanda

În perioada 10 – 22 noiembrie, corul și orchestra Filarmonicii Banatul, alături de alte orchestre din vestul României, au fost în turneu în Olanda. Acolo le-a venit celor doi ideea să facă ”un ban grămadă”, și anume să aducă și să vândă droguri la Timișoara. Se pare că drogurile nu au fost aduse cu autocarul cu care au călătorit muzicienii în turneu, ci a fost angajat un cărăuș care a transportat narcoticele aproape de Timișoara.

”În (…) cursul lunii noiembrie 2016 inculpaţii  Agache Mario şi Păuna Mihai Cosmin  au introdus în România, din Olanda,  droguri de mare risc iar data de 8 decembrie 2016 au fost surprinşi în flagrant în timp ce înercau să vândă  cantitatea totală de 701 comprimate ecstasy şi 901 timbre LSD, contra sumei de 11.700 de euro. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză, la domiciliul inculpatului Păuna Mihai Cosmin au mai fost găsite alte 35 de timbre LSD şi 29 de comprimate ecstasy  care erau deţinute atât în vederea consumului propriu cât şi pentru comercializare”, transmit reprezentanții DIICOT.

Cei doi au fost arestați preventiv, viner, pentru 30 de zile, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc. ( Sursa foto: Facebook și Polițșia Română)