Evenimentul ZileiEVZ SpecialMike Pompeo susţine că există dovezi despre originea Sars-Cov-2: „Aşa este”

Mike Pompeo susţine că există dovezi despre originea Sars-Cov-2: „Aşa este”

Mike Pompeo susţine că există dovezi despre originea Sars-Cov-2: „Aşa este”
Fostul secretar de stat în Administraţia Trump, Mike Pompeo, acuză regimul comunist de la Beijing că a şters dovezile despre felul în care Sars-Cov-2 a fost scăpat de sub control într-un laborator din Wuhan, generând ulterior pandemia care a afectat planeta.

Mike Pompeo susţine că există dovezi despre originea Sars-Cov-2: „Aşa este.” Deşi multe probe au fost distruse pentru a masca modul în care a izbucnit pandemia de coronavirus în China, fostul director al CIA susţine că există încă multe dovezi.

În plus, Pompeo a completat că sub Administrația Trump, SUA au fost aproape de a descoperi detaliile despre cum a început propagarea infecţiei cu Sars-Cov-2. De altfel, la începutul anului, fostul oficial de la Casa Albă acuza China de genocid.

Ce ştie fostul director al CIA despre Sars-Cov-2 şi Wuhan

Astfel, în timpul unui interviu acordat în emisiunea „Fox News Sunday”, Mike Pompeo a contestat că Administrația Trump nu a obținut suficiente informații din China despre originile Covid-19.

„Avem o idee foarte bună despre ce s-a întâmplat aici. Există o cantitate enormă de dovezi că a existat o scurgere de la Institutul de Virologie Wuhan. Există o grămadă de dovezi.

Am mare încredere că așa este. Am presat Partidul Comunist Chinez cu adevărat, nu doar Departamentul de Stat. Chinezii s-au angajat într-o acoperire masivă”, a declarat cel care a avut 4 mandate de congresman.

China mai are urme de şters?

Intervenţia acestuia vine după ce săptămâna trecută, un membru al consiliului consultativ al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat pentru Fox News că „acoperirea masivă” a Chinei continuă și azi.

„Chinezii s-au angajat într-o acoperire masivă care se desfășoară până în prezent, implicând distrugerea eșantioanelor, ascunderea dosarelor, plasarea unui ordin universal pentru oamenii de știință chinezi și încarcerarea jurnaliștilor, a cetățenilor chinezi care puneau cele mai de bază întrebări”, a declarat Jamie Metzl,  conform Fox News.

„SUA au fost foarte aproape de a putea depune un caz pentru ceea ce s-a întâmplat de fapt. Știm destul acum, acoperirea continuă și este timpul pentru responsabilitate”, a completat Pompeo, care n-are dubii cu privire la faptul că virusul provine dintr-o scurgere de la Institutul Wuhan.

Replica de la Beijing a venit prompt şi a fost transmisă actualului secretar de stat, Antony Blinken. Un diplomat chinez de vârf ar fi declarat vineri că teoria scurgerilor de laborator este „absurdă”.

De cealaltă parte, Blinken „a subliniat importanța cooperării și transparenței în ceea ce privește originea virusului, inclusiv necesitatea unor studii conduse de experți în faza 2 a OMS în China”.

Pompeo

Cine este Mike Pompeo

„Mike Pompeo a depus jurământul în calitate de secretar de stat pe 26 aprilie 2018. Anterior el a ocupat funcţia de Director al Agenţiei Centrale de Informaţii, în perioada ianuarie 2017-aprilie 2018.

Înainte de a se alătura Administraţiei Trump, Mike Pompeo îşi ducea la îndeplinire al patrulea mandat de membru al Congresului SUA, ca reprezentant al Circumscripţiei 4 din Kansas. A fost membru al Comisiei de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, precum şi al Comisiei pentru energie şi comerţ şi al Comisiei speciale de anchetă a evenimentelor legate de atacul terorist de la Benghazi.

Înainte de a deveni membru al Congresului, Mike Pompeo a fondat compania Thayer Aerospace, al cărei director general a fost timp de peste un deveniu. Ulterior, el a devenit preşedintele Sentry Internaţional, companie de producţie şi distribuţie a echipamentelor petroliere şi de servicii în domeniu.

Mike Pompeo a fost şef de promoţie la Academia Militară West Point în 1986 şi a fost ofiţer în unităţi de blindate care îndeplineau misiuni de patrulare pe graniţa reprezentată de Cortina de Fier înainte de căderea Zidului Berlinului. A făcut de asemenea parte din Escadronul 2, Regimentul 2 Cavalerie, Divizia 4 Infanterie a Forţelor Terestre ale SUA.

După ce a ieşit din serviciul activ, Mike Pompeo a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Harvard şi a fost editor al Harvard Law Review.

Mike Pompeo s-a născut pe 30 decembrie 1963, în Orange, California. Este căsătorit cu Susan Pompeo şi are un fiu pe nume Nick”, se arată pe ro.usembassy.gov.


Accesează: