Conform România TV, Mihnea Costoiu a fost la Parchetul General şi a fost audiat în dosarul autodenunţului făcut de Sebastian Ghiţă în cazul presupusului plagiat al şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În cursul zilei de astăzi, Iohannis a vorbit cu Laura Codruţa Kovesi, căreia i-a transmis că nu este cazul să îşi dea demisia, dacă nu există probe clare care să arate că teza ei de doctorat a fost plagiată.

O informație furnizată miercuri de stiripesurse.ro arată că senatorul Sebastian Ghiță a depus la Parchetul General indicativul avionului privat care a fost folosit pentru obținerea semnăturilor judiciare pentru doctoratul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ghiță le-ar fi spus procurorilor că a închiriat un avion privat, pentru a călători prin țară și pentru a convinge experții să semneze lucrarea de doctorat. Deputatul susține că persoana care l-a însoțit pentru a ajunge la avocatul Gheorghe Mateuț, pentru ca acesta din urmă să îi dea girul Laurei Codruța Kovesi, a fost ministrul delegat pentru învățământ superior Mihnea Costoiu.

Costoiu a fost la Cluj

Pentru a întări aceste afirmații, Sebastian Ghiță a declarat, la B1TV, că cei care investighează acest caz „trebuie să se întrebe dacă domnul Costoiu a fost la Cluj”. Dincolo de această afirmație, trebuie precizat că avocatul Gheorghe Mateuț este din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj. Totodată, Sebastian Ghiță a mai afirmat că „au fost mai multe deplasări, fiind trei experți care trebuiau să-și dea acceptul”. Deputatul a fost audiat, ieri, la sediul Parchetului General, în dosarul în care a depus autodenunţ, în care susţine că a participat la plagiatul tezei de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.