Evenimentul Zilei > Justitie > Mihnea Costoiu audiat la Parchetul General după dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă
Mihnea Costoiu audiat la Parchetul General după dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă

Mihnea Costoiu audiat la Parchetul General după dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă

Mihnea Costoiu audiat la Parchetul General după dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă.

Conform România TV, Mihnea Costoiu a fost la Parchetul General şi a fost audiat în dosarul autodenunţului făcut de Sebastian Ghiţă în cazul presupusului plagiat al şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În cursul zilei de astăzi, Iohannis a vorbit cu Laura Codruţa Kovesi, căreia i-a transmis că nu este cazul să îşi dea demisia, dacă nu există probe clare care să arate că teza ei de doctorat a fost plagiată.

O informație furnizată miercuri de stiripesurse.ro arată că senatorul Sebastian Ghiță a depus la Parchetul General indicativul avionului privat care a fost folosit pentru obținerea semnăturilor judiciare pentru doctoratul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ghiță le-ar fi spus procurorilor că a închiriat un avion privat, pentru a călători prin țară și pentru a convinge experții să semneze lucrarea de doctorat. Deputatul susține că persoana care l-a însoțit pentru a ajunge la avocatul Gheorghe Mateuț, pentru ca acesta din urmă să îi dea girul Laurei Codruța Kovesi, a fost ministrul delegat pentru învățământ superior Mihnea Costoiu.

Costoiu a fost la Cluj

Pentru a întări aceste afirmații, Sebastian Ghiță a declarat, la B1TV, că cei care investighează acest caz „trebuie să se întrebe dacă domnul Costoiu a fost la Cluj”. Dincolo de această afirmație, trebuie precizat că avocatul Gheorghe Mateuț este din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj. Totodată, Sebastian Ghiță a mai afirmat că „au fost mai multe deplasări, fiind trei experți care trebuiau să-și dea acceptul”. Deputatul a fost audiat, ieri, la sediul Parchetului General, în dosarul în care a depus autodenunţ, în care susţine că a participat la plagiatul tezei de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: