Evenimentul Zilei > Actualitate > Un campion olimpic a anunțat că vrea să candideze la șefia COSR. „Sigur voi face acest pas”
Un campion olimpic a anunțat că vrea să candideze la șefia COSR. „Sigur voi face acest pas”

Un campion olimpic a anunțat că vrea să candideze la șefia COSR. „Sigur voi face acest pas”

Mihai Covaliu, președintele FRS, a anunțat că vrea să candideze la șefia Comitetului Olimpic Sportiv Român. „Sigur voi face acest pas”.

Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă a anunțat că este dispus să candideze pentru funția de șef al ComitetuluI Sportiv Român, dacă va primi semnale că va beneficia de susținere. Fost scrimeur, Covaliu a devenit campion olimpic la JO de la Sidney – 2000, iar la JO de la Beijing – 2008 a cucerit medalia de bornz.

„Nu ascund faptul că sunt oameni care și-au arătat disponibilitatea pentru a mă susține. Eu ca și sportiv, antrenor și președinte de federație nu am alt gând decât a face performanță, indiferent în locul în care voi fi. Și acolo unde voi fi îmi voi face întotdeauna datoria către țară și după aceea față de persoanele care m-au susținut și au avut încredere în mine. Până acum în pozițiile în care am fost mi-am îndeplinit obiectivele și am arătat că pot să fac ceea ce spun. Încă nu s-au încheiat toate consultările, pe 15 octombrie este ultima zi de depunere a candidaturilor, am timp să mă gândesc și să discut cu toată lumea. În momentul în care voi avea o susținere majoritară, sigur voi face acest pas'', a spus Covaliu.