Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai Chirica, victima unui incident în Iași. Ce s-a întâmplat de Ziua Unirii. Reacția primarului
Mihai Chirica, victima unui incident în Iași. Ce s-a întâmplat de Ziua Unirii. Reacția primarului

Mihai Chirica, victima unui incident în Iași. Ce s-a întâmplat de Ziua Unirii. Reacția primarului

De Ziua Unirii Principatelor Române, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a fost victima unui incident.

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a fost victima unui incident, la o ceremonie organizată de Ziua Unirii Principatelor Române. Primarul a fost atacat de un protestatar cu iaurt. Persoana care l-a atacat pe Mihai Chirica a fost reținută imediat de oamenii legii.

Mihai Chirica, implicat într-un incident la Iași: Cum a comentat edilul întâmplarea

„În principiu, era o nemulţumire pe care a acumulat-o de-a lungul timpului, nu mi-a reproşat mie ceva. S-a declarat a fi un militar rezervist din Piteşti. Făcem aşa haz de necaz, bine că nu am avut intoleranţă la lactoză!”, a comentat primarul din Iaşi, Mihai Chirica, duminică, la Antena 3.

„L-am iertat, nu voi face plângere, dar a acumulat multe frustrări această naţiune, de prea multe promisiuni şi prea puţin realizări. (…) Mulţimea are întotdeauna dreptate”, a mai spus primarul din Iași.

Duminică, peste 1.000 de oameni au luat parte la evenimentele care au marcat Unirea Principatelor.

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române este marcată duminică în ţară prin diferite manifestări. Autorităţile locale au ales să sărbătorească Mica Unire prin ceremonii restrânse, cu respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei. Şi instituţiile de cultură din ţară marchează momentul aniversar prin piese de teatru, dar şi prin concerte, cele mai multe transmise online.

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. Momentul marchează unirea Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866).

Proiectul de lege pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, zi de sărbătoare naţională, a fost adoptat de Senatul României la 2 iunie 2014.

Camera Deputaţilor a adoptat, la 3 decembrie 2014, Legea nr. 171/2014 pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române. Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare la 16 decembrie 2014.

CITEȘTE ȘI: Vlad Voiculescu, în doliu! În mai puţin de o lună şi-a pierdut ambele bunici: „Nenorocitul de virus”