Arahnologul  din oraşul german Frankfurt, Peter Jaeger, din cadrul Senckenberg Nature Research Society, a ales numele ‘„Thunberga greta’” pentru o specie nou descoperită de păianjen vânător, nativă din insula Madagascar, a precizat organizaţia.

Thunberga greta face parte dintr-un gen mai mare cuprinzând cinci specii de păianjeni vânători pe care Jaeger i-a denumit Thunberga. Celelalte patru specii erau deja cunoscute lumii ştiinţifice, dar au fost reclasificate în cadrul acestui gen.

Jaeger a spus că doreşte ca alegerea acestui nume să atragă atenţia asupra pierderii globale a diversităţii şi asupra revendicărilor formulate de demonstraţiile Fridays for Future, la care a luat şi el parte.

„Angajamentul ei pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, precum şi pentru un viitor mai bun pe planeta noastră este impresionant”, a spus Jaeger.

„Creşterea temperaturilor afectează toate domeniile naturii – inclusiv diversitatea endemică şi populaţia de păianjeni din Madagascar”, a adăugat el.

Studiul său despre păianjenii vânători Thunberga a apărut în revista ştiinţifică Zootaxa, a precizat societatea Senckenberg.

Jaeger a descoperit multe specii noi de păianjeni în ultimele două decenii, Thunberga greta marcând cea de-a 400 descoperire a cercetătorului.

Nu este pentru prima dată când Jaeger a botezat specii de păianjeni după numele unor celebrităţi – cel mai cunoscut caz fiind specia de păianjen vânător Heteropoda davidbowie, din sud-estul Asiei, denumită după celebrul muzician britanic, scrie Agerpres.

Activista Greta Thunberg a fost diagnosticată cu sindrom Asperger acum patru ani. Ea a recunoscut faptul că pasiunea sa pentru criza climatică este şi ca urmare a faptului că vede lumea într-un mod radical.

Ea a fost desemnată personalitatea anului 2019 de Time, pentru lupta împotriva modificărilor climatice.