Evenimentul Zilei > Social > „Mi-a cerut să falsific datele”. Acuzații de mușamalizare la adresa OMS
„Mi-a cerut să falsific datele”. Acuzații de mușamalizare la adresa OMS

„Mi-a cerut să falsific datele”. Acuzații de mușamalizare la adresa OMS

Responsabilitatea pentru gestionarea pandemiei Covid-19 apasă din ce în ce mai greu pe umerii conducerii Organizației Mondiale a Sănătății. Și nu e vorba numai de acuzațiile privind ajutorul dat autorităților chineze pentru a mușamaliza faptul că iau șinut la secret zbucnirea teribilei epidemii permițând ca aceasta să se răspândească în toată lumea. Un nou scandal uriaș a izbucnit în Italia.

„Mi-a cerut să falsific datele”, acuză Francesco Zambon, cercetător în cadrul OMS. „Am primit amenințări de la directorul adjunct Ranieri Guerra”, a declarat Zambon presei italiene. Acuzațiile se referă la raportul cu privire la managementul haotic al primei faze a pandemiei în Italia.

Raportul, publicat pentru prima dată pe site-ul web al Organizației, a dispărut brusc. Asociația familiilor victimelor din Bergamo l-a scos, însă, din nou la lumină. Totuși, OMS nu vrea să-l ia în seamă.


Au găsit „comoara lui Churchill”. Se schimbă istoria!


Zambon, care a lucrat împreună cu echipa lui la redactarea raportului,  spune că totul pleacă de la  presiuile lui Ranieri Guerra. Guerra, care în prezent este director adjunct al OMS, care încerca să-și acopere greșelile de pe vremea când era însărcinat să întocmească planurile de acțiune ale Italiei în caz de epidemie.

Cazul a ajuns deja în justiție. Spre stupoarea general, OMS a cerut celor implicați să profite de imunitatea diplomatică pentru a nu da niciun fel de explicații.

“Mi-a cerut să falsific datele”

Într-un interviu  acordat emisiunii Non è l’Arena, Zambon s-a referit la mailuri prin care Guerra i-a cerut să revizuiască acuzațiile din raport. „Când am primit acest e-mailul, am crezut că e de bună credință. Apoi mi-am dat seama că. Guerra încerca să ascundă și îmi cerea să falsific. (…) Lucrurile scrise în raport sunt corecte.”


Ucide 99,99% din virusuri și bacterii. Poate opri molimele?


„Mi-a cerut să falsific datele”, dar șeful OMS nu vrea să audă

Retragerea raportului critic l-a făcut pe Zambon să se adreseze șefului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Expertul spune că  s-a temut că retragerea unui dosar critic la adresa guvernului italian ar putea afecta imaginea OMS. A scris, de asemenea, că  raportul va fi util și pentru alte țări care se confruntă cu pandemia. Dar nimeni nu i-a răspuns niciodată.

Zambon spune că scopul său nu este să lupte cu OMS, dar e de datoria lui să lupte pentru ca Organizația Mondială să dea dovadă de transparentă, scrie ziarul Italian Il Giornale.

Am putea scăpa de Sfârșitul Lumii. Soluția unui savant NASA

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: