Evenimentul Zilei > Social > Va fi HAOS! Anunț de la NIVEL ÎNALT. Toți ROMÂNII trebuie să ȘTIE ASTA
Va fi HAOS! Anunț de la NIVEL ÎNALT. Toți ROMÂNII trebuie să ȘTIE ASTA

Va fi HAOS! Anunț de la NIVEL ÎNALT. Toți ROMÂNII trebuie să ȘTIE ASTA

Sindicaliştii de la Metrou au anunțat zilele trecute că au stabilit ca începând cu 21 noiembrie, miercuri, să declanşeze greva generală pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 - 16:00, scoțând astfel în evidență faptul că speră să fie stins conflictul contractuui colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile călătorilor.

„În urma intervenţiei administraţiei precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile. Astfel Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 04.00-16.00, pe perioadă nedeterminată. Considerăm de asemenea că aceste două zile ajută la dezamorsarea conflictului colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile publicului călător”, a transmis Ion Rădoi, preşedintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), printr-un comunicat de presă, scrie MEDIAFAX. 

Reamintim că la începutul sătămânii, Consiliul General al USLM a respins ultima ofertă de creştere salarială lansată de Metrorex şi a decis să continue conflictul de muncă, anunţând că va declanşa greva de avertisment joi, între orele 4 şi 6 dimineaţa.

La rândul său, Șova îi acuză pe sindicalişti şi pe liderul sindical Ion Rădoi de şantaj. Ministrul a mai declarat că Rădoi vinde sindicaliştilor iluzii, solicitând, în cadrul negocierilor, o creştere salarială de 42%. O asemenea creştere salarială este ilegală, susţine Şova, pentru că ar trebui corelată cu creşterea productivităţii.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.