60 de elevi au ales în acest an să se specializeze ca instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, în programul de învățământ profesional în sistem dual “Energie pentru meseria mea”, organizat de ENGIE Romania în București și Brașov.

Aceștia se adaugă celor 56 de elevi care au început specializarea în anul școlar 2018-2019. În total, pentru specializarea celor 116 elevi, ENGIE Romania investește 5 milioane de lei. Pe parcursul programului de trei ani elevii îmbină teoria la colegiile partenere cu practica în laboratoarele amenajate de ENGIE.

Elevii pot primi până la 1200 de lei lunar

Elevii care se înscriu au posibilitatea de a obține burse lunar (în valoare de 500 de lei, acordată de companie, suplimentar față de bursa lunară suportată de statul român, în valoare de 200 de lei), la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga bursa de merit de 200 de lei/lună, acordată de companie.

În plus, ei pot beneficia de acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban, în limita a 150 lei/lună, precum şi de asigurarea mesei de prânz pe durata practicii. De asemenea, la finalul celor trei ani de studii, elevii primesc certificare și au oportunitatea de a se angaja în cadrul grupului ENGIE.

Te-ar putea interesa și: