Mesajul tulburător al tatălui fetiței salvate de Evenimentul Zilei: „Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot ce ați făcut pentru familia mea!”

Mesajul tulburător al tatălui fetiței salvate de Evenimentul Zilei: „Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot ce ați făcut pentru familia mea!”

Cristina Romanescu, copila de doar 6 anișori, cu ochi migdalaţi, din bătătura casei unei familii de botoșeneni, despre al cărei caz cutremurător „Evenimentul Zilei” a scris în urmă cu aproape două luni, a reușit să păcălească maladia cancerului. Viața a triumfat la capătul unui război pe care micuța și părinții ei l-au dus, vreme îndelungată, cu femeia cu coasa ce a pândit din umbră, amenințătoare, fi ece mișcare a puiului. „Mulțumesc, Evenimentul Zilei!”, a fost mesajul primit pe adresa redacției din partea lui Constantin Curoş Romanescu, părintele micuței Cristina.

Cristina Romanescu e un boboc de fetiţă, cu obraji bucălaţi şi privire de înger. Are doar 6 ani şi scrutează cu ochi migdalaţi, în care nu citeşti nici urmă de teamă, ci doar speranţa jumătăţii de om în propriul destin, spre viitor. Unul, în ceea ce o priveşte, peste măsură de sumbru”. Așa debuta articolul publicat în ediția EvZ din 30 octombrie 2018. Un articol care istorisea, în tușe de condei întunecate, drama trăită la paroxism de Constantin Curoş Romanescu, botoșeneanul a cărui copilă, Cristina, a fost diagnosticată, în ianuarie anul acesta, cu cancer la ficat, în urma unei banale întâmplări a copilăriei.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Mobilizare generală pentru viața puiului de om

Povestea lui a ajuns la urechile a sute de mii de români. Mulți dintre ei nu au pregetat să își ajute semenul aflat la ananghie și să doneze în conturile botoșeneanului. Iar minunea s-a produs după doar câteva săptămâni. „Vă mulțumesc din suflet, Onorată Redacție, pentru ce faceți pentru mine și familia mea. Fetița mea merge pe drumul cel bun, al însănătoșirii. Nici nu îmi dau seama când s-au strâns miile de euro. De tot ce înseamnă operația în Turcia, la un spital din Ankara, s-a ocupat o asociație căreia, prin intermediul dumneavoastră îi doresc tot binele din lume. Am ajuns de 24 de ore și suntem cazați cu toții, eu, soția și copila, în spital. Ne pregătim pentru operație!”. Așa a sunat mesajul transmis pe Facebook de Romanescu la 24 de zile distanță de momentul în care povestea cutremurătoare a micuței Cristina ajungea, prin Evenimentul Zilei, în casele sutelor de mii de români.

 

Desaga lui Moș Crăciun

Cu două luni în urmă, undeva, într-un colț de sat botoșenean, încet, ca un susur de apă, se auzea bocetul unui om. Dacă-l ascultai cu atenție, știai că plânge de jale! Și astăzi colțul de sat răsună. De data asta, de bucurie! Micuța Cristina joacă și cântă împrejurul bradului de Crăciun! Un Moș Crăciun care i-a adus, în desaga lui fermecată, viață…

„Avea trei tumori canceroase maligne”

La începutul lui decembrie, un nou mesaj ne punea în temă cu apropierea clipei de mare cumpănă pentru puiul de om din familia Romanescu. „Am ajuns acolo unde nici nu mai îndrăzneam să visez în urmă cu o lună. Mâine e ziua cea mare. Cristina va fi operată! Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți din redacție!”.

Scurta epistolă a lui Romanescu a fost urmată, 36 de ore mai târziu, de o alta. Vestea că războiul vieții cu moartea e pe cale de a fi câștigat de cea dintâi începea să prindă contur, iar cuvintele așternute pe ecranul desktopului de tatăl micuței de 6 anișori se rostogoleau cu frenezia unei bucurii fără margini.

„Astăzi fetița mea Curos Romanescu Cristina a fost operată la ficat și i s-a extirpat toată partea dreaptă a ficatului unde avea trei tumori canceroase maligne. Doresc să vă anunț că operația a reușit și acum fetița este la terapie intensivă, împreună cu soția mea. Am vorbit un pic cu fetița prin semne iar acum doarme să-și refacă forțele. Vă mulțumesc din suflet, oameni buni! O să o fac mereu, câtă vreme îmi va lăsa Dumnezeu ani pe pământul ăsta și tot nu va fi îndeajuns pentru a răsplăti ajutorul pe care mi l-ați dat. Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot ce ați făcut și faceți pentru familia mea!”.

 

O altă micuță, spulberată pe trecerea de pietoni are nevoie de ajutor

Pe 14 noiembrie 2018, un şofer vitezoman le-a spulberat, pe o trecere de pietoni din Suceava, pe jandarmerița Irina Airinei şi pe fiica acesteia, în vârstă de doi ani. Din păcate, mama a murit, iar căruţul în care se afla copila a fost aruncat mai mulţi metri după impactul cu maşina. După accident, micuţa Larisa a fost transferată de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, iar în urmă cu două săptămâni a ajuns la Centrul Naţional de Recuperare Neuropsihomotorie Copii. Fetiţa a trecut peste toate complicaţiile survenite în urma leziunilor cerebrale, dar familia are nevoie de ajutor financiar pentru tratamentul necesar.

Cei care vor să dea o mână de ajutor pot să pună bani în contul RO87 UGBI 0000 3320 0310 7RON, deschis la Garanti Bank Suceava, pe numele tatălui Maniliuc Victor Daniel.