Mesaj pentru românii din Grecia. MAE a transmis un comunicat oficial

Mesaj pentru românii din Grecia. MAE a transmis un comunicat oficial sursa foto. EVZ

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)  informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Grecia despre intrarea în grevă generală a anumitor categorii profesionale din domeniul transportului aerian, feroviar şi maritim.

Astfel, de pe 25 noiembrie, inclusiv transporturile în general vor fi paralizate. Pe 26 în Atena nu vor circula metroul, tramvaiele și metroul.

Iată comunicatul MAE despre greva din Grecia:

- în data de 25 noiembrie, între orele 6,00 - 12,00, controlorii de trafic aerian, precum şi alte categorii de personal aeroportuar vor înceta activitatea, cu repercusiuni asupra orarului de zbor, intern şi internaţional;

Ne puteți urmări și pe Google News

- în data de 26 noiembrie vor fi anulate, pentru 24 de ore, toate cursele aeriene, interne şi internaţionale, care operează către şi dinspre Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos din Atena;

- în data de 26 noiembrie, pentru 24 de ore, în regiunea Attica şi în capitala Atena nu vor circula metroul, tramvaiele şi metroul suburban, fiind de asemenea oprită circulaţia tuturor categoriilor de nave maritime, la nivel naţional.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Obligatoriu test rapid pentru pentru infecția cu SARS-CoV-2

MAE a anunțat cu câteva zile în urmă că începând cu data de 20 noiembrie 2020 şi până la data de 04 decembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas vor fi supuse obligatoriu unui test rapid pentru pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în punctul de trecere a frontierei. Accesul va fi permis numai persoanelor care vor obţine un rezultat negativ la al testului (rezultatul se eliberează pe loc).

Această măsură se aplică suplimentar celorlalte măsuri prevăzute pentru permiterea accesului pe teritotiul Republicii Elene, respectiv: obligativitatea prezentării un test molecular cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei și prezentarea formularului PLF, completat prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de proveniență.