Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesaj fals atribuit lui Raed Arafat. Autorii cereau falsificarea datelor despre pandemie
Mesaj fals atribuit lui Raed Arafat. Autorii cereau falsificarea datelor despre pandemie

Mesaj fals atribuit lui Raed Arafat. Autorii cereau falsificarea datelor despre pandemie

Un mesaj fals, transmis în numele lui Raed Arafat, cere direcțiilor de sănătate publică să raporteze discreționar numărul de cazuri și decese înregistrate din cauza Covid-19.

Grupul de Comunicare Strategică avertizează asupra unui mesaj fals, care a fost transmis direcțiilor de sănătate publică din întreaga țară, în numele secretarului de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. Adresa de e-mail de pe care a fost trimis mesajul seamănă cu cea oficială, folosită de instituţiile din subordinea Guvernului, iar documentul cere autorităţilor sanitare să transmită raportări eronate despre numărul infectărilor şi deceselor.

„Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat şi transmis Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Mesajul este transmis de pe adresa de mail [email protected], adresă care nu aparţine niciunei instituţii guvernamentale şi care foloseşte o succesiune similară, dar parţială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, mesajul transmis a fost conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcţiilor de Sănătate Publică să raporteze discreţionar numărul de infectări şi de decese pentru a induce ideea că raportările sunt false.

„Mesajul este unul fals şi facem apel la mass-media de bună credinţă să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că autoritățile ar putea impune noi restricții dacă evoluția epidemiei de coronavirus din România va impune acest lucru. Raed Arafat a precizat că restricțiile nu vor fi aplicate întregii țării, ci doar în anumite zone.

„Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a precizat Raed Arafat, citat de Digi24.

Șeful DSU a precizat că nu se poate vorbi despre restricții în ceea ce privește litoralul românesc, pentru că acest lucru nu este permis de legislație.

Doliu pentru fostul premier Mihai Tudose. A murit în urmp cu puțin timp

OMS îngrijorată pentru creșterea cazurilor de Covid: „Există riscul ca boala să revină”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: