Ayatollahul Ahmad Alamolhoda a spus că expulzarea ambasadorului va fi „cel mai bun lucru care i se poate întâmpla”, în caz contrat susținătorii loiali ai generalului ucis într-un atac cu drone, la ordinul președintelui SUA, l-ar „tăia pentru bucăți mici”.

Nemulțumirea ayatollahului Ahmad Alamolhoda provine de la faptul că, sâmbăta trecută, ambasadorul Macaire a fost reținut pentru scurt timp, deoarece a participat la o manifestație ilegală pe fondul furiei publice pentru admiterea tardivă a Iranului că armata sa a doborât un avion de pasageri. Ambasadorul a spus că a participat la o veghe pentru victimele accidentului aviatic. Alamolhoda este liderul rugăciunilor de vineri din Mashhad, orașul sfânt musulman al estului șiit.

De altfel, nici oficialii de la Teheran nu îl mai doresc pe ambasadorul britanic în țara lor. „Pe baza reglementărilor internaționale, ambasadorul britanic în Iran este un element nedorit”, a declarat purtătorul de cuvânt al justiției, Gholamhossein Esmaili, când a fost întrebat despre trimisul britanic.