Merkel și Putin pun Orientul Mijlociu la cale. CONVORBIREA care poate SCHIMBA SOARTA Siriei. Washington-ul a fost SCOS DIN ECUAȚIE

Merkel și Putin pun Orientul Mijlociu la cale. CONVORBIREA care poate SCHIMBA SOARTA Siriei. Washington-ul a fost SCOS DIN ECUAȚIE

Bombardamentele din Siria, de sâmbătă, organizate de SUA, Marea Britanie și Franța au pornit un nou val de aranjamente și contre diplomatice. Cel mai mare oponent al acestei „agresiuni vestice” a fost președintele rus Vladimir Putin, căruia i s-a alăturat, recent, cancelarul german, Angela Merkel.

Putin și Merkel au declarat, în cadrul unei convorbiri telefonice, că sunt gata să contribuie la eforturile politice şi diplomatice privind Siria, inclusiv în ce priveşte negocierile de pace de la Geneva şi Astana, a indicat marţi Kremlinul într-un comunicat, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Putin a afirmat că recenta acţiune întreprinsă de către un grup de ţări occidentale în Siria reprezintă „un act de agresiune” care a încălcat în mod larg normele dreptului internaţional şi a afectat substanţial perspectivele soluţionării politice a crizei siriene, se precizează în comunicat.

Xinhua aminteşte că SUA, Marea Britanie şi Franţa au întreprins sâmbătă lovituri aeriene la Douma, în Siria, susţinând că ele au reprezentat un răspuns la un presupus atac cu arme chimice întreprins de către armata siriană. Guvernul de la Damasc a respins categoric acuzaţiile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ambele părţi (Putin şi Merkel) şi-au exprimat disponibilitatea de a facilita reluarea eforturilor politice şi diplomatice în problema siriană, inclusiv în ce priveşte convorbirile de pace de la Geneva şi Astana, şi de a continua contactele bilaterale în această chestiune”, se spune în comunicat.

Cei doi lideri au subliniat de asemenea importanţa efectuării '„unei anchete amănunţite şi obiective” de către misiunea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) în Siria, potrivit comunicatului.

Luni, delegaţia britanică la OIAC a acuzat Rusia şi Siria că împiedică misiunea să intre în Douma. Moscova a respins acuzaţiile, spunând că experţii OIAC nu au obţinut autorizaţie din partea ONU să viziteze Douma din cauza loviturilor aeriene occidentale.