Evenimentul Zilei > Actualitate > Merkel este deranjată de situația din Germania. Vaccinarea obligatorie va fi introdusă în scurt timp
Merkel este deranjată de situația din Germania. Vaccinarea obligatorie va fi introdusă în scurt timp

Merkel este deranjată de situația din Germania. Vaccinarea obligatorie va fi introdusă în scurt timp

Angela Merkel a cerut tuturor cetățenilor germani să se vaccineze, sugerând faptul că vaccinul ar putea fi modalitatea prin care să dispară virusul. Cancelarul în funcție a impus restricții mai dure pentru persoanele care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Oamenii care nu s-au vaccinat nu vor putea accesa magazinele, supermarketurile și restaurantele, chiar și muzeele sau sălile de sport. Un proiect de lege pentru vaccinurile obligatorii a fost înaintat parlamentului german, care urmează să fie lansat anul viitor, în februarie sau martie.

Angela Merkel și-a exprimat supărarea față de cei care nu s-au vaccinat, spunând: „Sinceră să fiu, faptul că ne aflăm acum în mijlocul unui al patrulea val atât de puternic nu mă face fericită. Mă deprimă când mă uit la anumite regiuni. Vaccinarea obligatorie va fi discutată și votată în Parlamentul Germaniei.”

Merkel a adăugat: „ Vaccinarea obligatorie ar putea, dacă este aprobată în Parlament, să intre în vigoare în jurul lunii februarie 2022. Accesul la diferite facilități și evenimente pentru activități culturale și de agrement (inclusiv cinematografe, teatre, restaurante) va fi posibil doar pentru persoanele vaccinate și recuperate după boală, indiferent de rata de incidență.”

Noi restricții în întreaga lume

Multe țări europene au impus restricții mai stricte în urma ultimei creșteri a noii variante Omicron, unele dintre aceste țări fiind Austria, Spania, Franța, Danemarca și Marea Britanie. Merkel a prezis ca succesorul, actualul ministru de Finanțe al Germaniei, Olaf Scholz, a comentat, de asemenea, noile restricții.

Scholz a spus: „Nu puteți urmări situația așa cum este acum. Dacă am avea o rată de vaccinare mai mare, nu am discuta despre asta acum”. Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a sugerat introducerea vaccinurilor obligatorii împotriva Covid-19 pentru a minimiza amenințarea pe care o reprezintă Covid-19.

Ursula Von der Leyen a spus: „Dacă te uiți la cifre, acum avem 77 la sută dintre adulții din Uniunea Europeană vaccinați, sau dacă luăm întreaga populație, este de 66 la sută. Asta înseamnă că o treime din populația europeană nu este vaccinată. Acestea sunt 150 de milioane de oameni”, conform Express.co.uk.