Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu spune că a acceptat funcția de președinte al Senatului pentru a îmbunătăți imaginea instituției care nu este agreată de români, acesta fiind și motivul pentru care a acceptat să preia funcția,  potrivit digi24.ro.  „Am considerat că pot și chiar am obligația să-mi aduc contribuția pentru toți cei care m-au ajutat de când am fost mic, până astăzi”, a spus Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu a mărturisit că a discutat ultima oară cu Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu o săptămâna, fiind o discuție normală, în care fiecare și-a prezentat punctul de vedere, fără să fie vreo problemă . Meleșcanu a spus că i se pare important să fie președintele Senatului,  adăugând că a acceptat să ocupe această funcție deoarece în perioada campaniilor electorale :„e nevoie de echilibru în gestionarea problemelor Senatului și a procesului legislativ”.

La vârsta pe care o am și la experiența pe care o am, am și o obligație, să pun în slujba acestei poziții tocmai că această instituție să devină o instituție care să fie respectată și apreciată de către români, nu este cazul în prezent”, a spus Meleșcanu.

Am considerat că pot și chiar am obligația să-mi aduc contribuția pentru toți cei care m-au ajutat de când am fost mic, până astăzi. Până la urmă sunt român, mă interesează că oamenii să trăiască fericiți și să fie mulțumiți de instituțiile statului nostru, inclusiv de Parlament”, a declarat președintele Senatului.

Întrebat cine l-a ajutat de când a fost „mic”, Meleșcanu a spus: „Eu mă refer de la familia mea și ajung până la partea politică, în cadrul ALDE. A fost un proiect în care m-am implicat și eu și am contribuit destul de serios”.

 În ceea ce privește criticile  potrivit cărora a fost în funcții publice de zeci de ani, fiind angajat în MAE în 1964, Teodor Meleșcanu a precizat: „Din punctul meu de vedere, experiența pe care am obținut-o în toți acești ani, în toată perioada de la MAE și în politică, consider că este obligația mea să întorc toate această experiență, spiritul de echilibru, capacitatea de negociere, mai ales într-o perioadă că asta. Nu mi-e indiferent de ce se întâmplă, pentru că sunt român și mă interesează că România să fie o țară stabilă, în care investitorii români să poată veni, o țară în care lumea trăiește o viață normală necesară”, informează digi24.ro