Sportivul legitimat la clubul Știința Bacău a obținut calificarea la Jocurile Olimpice din Brazilia, după ce a îndeplinit baremul de participare în proba de maraton de la Hamburg (17 aprilie), în 2 ore 18 minute şi 52 de secunde.

„Am primit acum de la Agenţia Naţionala Anti-Doping o adresă în care suntem informaţi că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu meldonium. Nu am reţinut exact la ce concurs, dar aproape că nici nu e important. Din păcate, iată că poziţia COSR, toleranţă zero faţă de sportivii dopaţi, este corectă.

Dacă nici în al doisprezecelea ceas nu înţelegem şi nu ne ţinem de această decizie, atunci fenomenul meldonium riscă să o ia la vale aşa cum se întâmplă în Rusia. Sportivii români depistaţi pozitiv nu pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio", a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, potrivit Agerpres. 

Alți sportivi români depistați cu Medonium: atleta Mirela Lavric, biatlonista Eva Tofalvi, atleții Claudia Ștef și Mihai Donișan (ale căror suspendări provizorii au fost ridicate pentru că aveau o concentrație mică), întreg lotul de kaiac canoe, din care 9 sportivi erau calificați la Jocurile Olimpice: Leonid Carp (kaiac simplu si kaiac dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu), Liviu Lazar Dumitrescu (C2 -1000 m), Constantin Mironescu (K4 – 1000 m) și echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă, iar în final se răgesește și săritoarea în înălțime Daniela Stanciu.

Te-ar putea interesa și: