Medicul infecționist Virgil Musta atrage atenția. „Aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini”

Medicul infecționist Virgil Musta atrage atenția. „Aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini”

Medicul infecționist Virgil Musta a făcut precizări despre obligativitatea purtării de măşti şi mănuşi de protecţie pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Potrivit medicului acestea nu vor trebui purtate tot timpul, ci doar în anumite situaţii, și anume, cât desfăşurăm o activitate cu risc de contaminare.

Medicul susține că după purtare, măștile și mânușile vor trebui aruncate, iar persoana respectivă să se spele foarte bine pe mâini.

O greşeală pe care ar putea-o face mulţi dintre noi este aceea de a duce mâinile la nas sau gură, convinși fiind că sunt protejați de mănuși.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare", subliniază specialistul în boli infecţioase.

În cazul măştii, aceasta nu trebuie purtată dacă ne deplasăm singuri sau într-un spaţiu deschis.

„La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii', a declarat medicul, potrivit romaniatv.net