Medicii avertizează și recomandă evitarea unei diete foarte populare. Care sunt efectele negative asupra organismului

Medicii avertizează și recomandă evitarea unei diete foarte populare. Care sunt efectele negative asupra organismuluiSlăbit. Sursa foto: arhiva EVZ

Medicii au mai demontat un mit legat de curele de slăbire și atrag atenția asupra problemelor ce pot să apară din cauza dietei Dukan. Aceasta nu este recomandată unei categorii aparte de pacienți care se luptă cu kilogramele în plus.

Tot mai multe persoane încearcă să scadă în greutate într-un timp foarte scurt, prin diferite diete, iar medicii sunt puși în fața unui val de astfel de cereri.

Andra Balcangiu-Stroescu, medic cu dublă specializare în nutriție și nefrologie, a vorbit la emisiunea „Tinerețe fără Bătrânețe”, de la Digi24, despre dieta Dukan și efectele negative ale acesteia pentru un anumit grup de pacienți care vreau să scape de kilogramele în plus.

Medicul a precizat că dieta Dukan, o dietă hiperproteică, presupune un aport important de proteine ce antrenează diverse modificări, iar un pacient care are probleme renale, aportul proteic crescut poate duce la agravarea modificărilor preexestinte și să manifeste clinic o boală.

„Nu ar trebui să fie recomandată și până nu evaluăm pacientul din punct de vedere bioumoral nu ar trebui să fie o modalitate de scădere ponderală”, a explicat medicul Stroescu.

Medicii vin cu cea mai bună cură de slăbire. Kilogramele în plus vor deveni o amintire pentru majoritatea. Ce rol are sportul în toată această ecuație și care este „dieta perfectă”

Specialista în nutriție a afirmat că cea mai bună cură de slăbire pentru fiecare este schimbarea stilului de viață prin menținerea unei diete echilibrate.

Stroescu a declarat că „dieta perfectă” se poate calcula după greutatea pacientului și de greutatea la care vrea să ajungă. Mai mult, și sportul zilnic este recomandat în orice dietă pentru a arde cât mai multe calorii.

”Astfel că un pacient nu trebuie să ajungă să mănânce 800 de calorii dacă el are nevoie de 2500 de calorii. Scăderea caloriilor se face treptat, scăzând 500 până la 1000 de calorii din aportul pe care acesta l-ar avea.

Pe termen lung nu este ok, după ce avem o perioadă scurtă de timp de înfometare, de dietă sever hipocalorică, ajungem la un rebound, ajungem să punem mult mai multe kilograme și așa că tot la schimbarea stilului de viață ajungem, o dietă echilibrată nutrițional, care să conțină atât carbohidrați, cât și proteine și lipide și doar ușor restrictivă din punct de vedere al numărului de calorii”, a conchis Andra Balcangiu-Stroescu, medic cu dublă specializare în nutriție și nefrologie, potrivit doctorulzilei.ro

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News