Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie pentru o româncă din Marea Britanie. Doctorii, acuzați că au lăsat-o să moară
Tragedie pentru o româncă din Marea Britanie. Doctorii, acuzați că au lăsat-o să moară

Tragedie pentru o româncă din Marea Britanie. Doctorii, acuzați că au lăsat-o să moară

Cazul româncei de 36 de ani care a murit, într-un spital universitar, în urma unei operații de cezariană, face valuri în Marea Britanie. Tragedia s-a petrecut anul trecut la un spital din orașul Essex din Marea Britanie.

Gabriela P. a decedat la 7 ore după ce a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Femeii i s-a declanșat o hemoragie puternică, pe care medicii nu au reușit să o oprească. Familia Gabrielei a dat în judecată maternitatea, iar acum procesul se desfăşoară la tribunalul din Chelmsford. Detalii cutremurătoare ies la iveală.

Românca urma să nască al doilea copil prin cezariană pe 28 februarie 2019, însă a ajuns la maternitatea spitalului universitar Basildon din Essex cu trei zile mai devreme, după ce i s-a rupt apa, conform Essex Live. Timp de mai multe ore, medicii au încercat să determine să nască natural. Abia a doua zi, seara, după ce au constatat că acest lucru e imposobil, i-au făcut cezariană.

Astfel, pe 26 februarie, Gabriela P. a născut o fetiță perfect sănătoasă. Imediat după naștere, femeia a început să piardă sânge. A fost operată din nou, dar hemoragia nu s-a oprit, iar peste șapte ore aceasta a murit.

Cazul a ajuns pe rolul instanței. Chemat în instanță să depună mărturie în calitate de specialist, ginecologul Malcolm Griffiths a explicat că, la jumătate de oră de la naștere, Gabriela a pierdut 600 de mililitri de sânge, o cantitate normală în cazul unei cezariene. Problema a fost că, după alte 30 de minute, românca a mai pierdut doi litri de sânge.

Echipa medicală i-a administrat două unități din grupa universală 0 de sânge și alte șase unități din grupa sa de sânge, dar deloc coagulante. „Personalul medical din sala de operație nu știa că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela nu a primit toată cantitatea de sânge și nici coagulante”, a explicat în instanță medicul ginecolog Malcolm Griffiths, conform sursei citate. Expertul a spus că, din cauza unei lipse de comunicare, alte două unități de sânge disponibile nu i-au fost administrate româncei.

Mai grav însă, el atrage atenția că Gabriela nu a primit îngrijirile corespunzătoare nici înainte de operația de cezariană, explicând acest lucru prin durata foarte mare de timp pe care femeia a petrecut-o forțată de medici să nască normal, pe motiv că în acest timp ei erau ocupați cu un alt caz grav.

Sursa: Ziarulromanesc.net 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: