Zeci de medicamente noi în farmaciile din Republica Moldova. Lista a primit undă verde

Zeci de medicamente noi în farmaciile din Republica Moldova. Lista a primit undă verde Sursă: Arhiva EVZ

AMDM din Republica Moldova a aprobat mai multe medicamente care se vor găsi în farmaciile din țara vecină. Unele dintre ele sunt pentru afecțiuni foarte grave.

În farmaciile din Republica Moldova vor apărea mai multe medicamente noi, care au primit deja „undă verde”. Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a aprobat, 43 de produse medicamentoase, dintre care 21 primar (medicamente noi) și 22 repetat.

Noi schimbări pe piața farmaceutică din Republica Moldova

După cum au precizat oficialii de la AMDM, printre medicamentele autorizate primar se numără: Docetaxel – utilizat pentru tratamentul cancerului și Levest – medicament antiepileptic.

Printre medicamentele care au fost autorizate repetat se regăsesc produse farmaceutice precum: Zelboraf – medicament anticanceros și Fosfomed – un antibiotic pentru adulți și persoane tinere, care se administrează într-o singură doză, în caz de infecții acute ale tractului urinar necomplicat (cistite).

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre medicamentele autorizate primar, se numără:

- Docetaxel concentrat pentru soluție perfuzabilă (DCI: Docetaxelum) – docetaxelul este o substanţă derivată din acele copacului tisa. Docetaxelul aparţine grupului de medicamente antineoplazice denumite taxoide. Docetaxel este utilizat pentru tratamentul cancerului de sân, al anumitor forme ale celui bronhopulmonar (altul decât cel cu celule mici), al cancerului de prostată, al cancerului gastric sau al cancerului capului şi gâtului.

Levesto - comprimate

- Levesto® comprimate filmate (DCI: Levetiracetamum)– un medicament antiepileptic (un medicament utilizat pentru tratamentul crizelor epileptice). Levesto este utilizat ca tratament unic la adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 16 ani într-o anumită formă de epilepsie. Levesto este utilizat pentru forma de epilepsie în care convulsiile afectează iniţial o singură parte a creierului, dar se pot extinde apoi către zone mai mari, în ambele jumătăţi ale creierului (crize convulsive parţiale, cu sau fără generalizare secundară); ca tratament adăugat, asociat altui medicament antiepileptic pentru: crizele convulsive parţiale, cu sau fără generalizare, la adulţi, adolescenţi, copii şi sugari începând cu vârsta de 1 lună;

crizele mioclonice (contracţii scurte, ca un şoc, ale unui muşchi sau ale unui grup de muşchi) la adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 12 ani cu epilepsie mioclonică juvenilă; crizele tonico-clonice primar generalizate (crize majore, incluzând pierdere a cunoştinţei) la adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 12 ani cu epilepsie generalizată idiopatică (tipul de epilepsie despre care se crede că are o cauză genetică).

sursa: jurnal.md.