Evenimentul Zilei > Justitie > PLÂNGERI PENALE pentru Maior, Kovesi și Coldea. ACUZAȚII-BOMBĂ de ultimă oră! Breaking news
PLÂNGERI PENALE pentru Maior, Kovesi și Coldea. ACUZAȚII-BOMBĂ de ultimă oră! Breaking news

PLÂNGERI PENALE pentru Maior, Kovesi și Coldea. ACUZAȚII-BOMBĂ de ultimă oră! Breaking news

MEDIAFAX a anunțat depunerea unei plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe numele semnatarilor protocolului SRI - Parchetul General, Tiberiu Nițu, Florian Coldea, Codruța Kovesi și George Maior.

Plângerea penală arată că MEDIAFAX GROUP S.A. a fost supusă presiunilor, începând din 2014, care au avut ca rezultat numeroase controale din partea organelor fiscale locale și centrale, finalizate prin începerea unui dosar de urmărire penală. 

În plângere se mai arată că, în cadrul dosarului de urmărire penală, se pot identifica șase procese verbale, din perioada 22-29 decembrie 2014, încheiate la sediul PICCj – Secția de Urmărire penală și Criminalistică de ofițeri ai SRI. 

Acestea cuprind specificații despre „specialiști din cadrul Institutului pentru Tehnologii avansate” care au clonat și percheziționat date stocate în memoria laptopurilor, calculatoarelor, stick-urilor de memorie, ridicate de la sediul social al Mediafax Group SA în urma unor percheziții. 

În plângerea penală se arată șase posibile fapte penale, printre care, abuz în serviciu, compromitere a intereselor justiției, uzurparea funcției, delapidare, deturnare de fonduri și divulgarea informațiilor secrete d eserviciu și nepublice, informează mediafax.ro.