Evenimentul Zilei > Sport > Meciul România Armenia subiect de anchetă UEFA. Oaspeții au reclamat o bătaie cu suporterii Naționalei
Meciul România Armenia subiect de anchetă UEFA. Oaspeții au reclamat o bătaie cu suporterii Naționalei

Meciul România Armenia subiect de anchetă UEFA. Oaspeții au reclamat o bătaie cu suporterii Naționalei

Oficialii echipei naționale de fotbal a Armeniei au anunțat că vor sesiza UEFA în legătură cu o serie de incidente violente petrecute la finalul meciului cu România.

Victoria echipei naționale de fotbal a României împotriva Armeniei a fost umbrită de un incident violent care s-a petrecut la finalul jocului. Este vorba despre un eveniment neplăcut care s-a petrecut imediat după fluierul de final al arbitrului întâlnirii. Unul dintre spectatori, fani ai echipei României ar fi aruncat cu bere spre banca tehnică a echipei oaspete. În replică, mai mulți membri ai staff-ului armean au urcat în tribună, iar aici a izbucnit o încăierare.

Stewarzii au intervenit, însă nu prea rapid pentru a preîntâmpina începutul de bătaie dintre români și armeni. În cele din urmă spiritele s-au liniștit, iar oamenii de ordine de pe stadion au ținut situația sub control.

Cu toate acestea, câteva minute mai târziu, șeful departamentului de Relaţii Publice al Federaţiei de Fotbal din Armenia, Hayk Karapetyan, a anunțat că incidentele vor fi sesizate la UEFA. Urmează ca forul european, UEFA, să decidă dacă va da curs unei anchete și va dicta sancțiuni împotriva Federației Române. În același context, oficialul din Armenia a ironizat „ospitalitatea” românilor.

„Comisia de disciplină va lansa o investigaţie şi va lua o decizie. Dar suntem foarte «mulţumiţi» de ospitalitatea românilor. A fost o ospitalitate foarte bună“, a declarat Hayk Karapetyan pentru presa din țara sa, potrivit Digi Sport.

România a revenit în Ghencea după 12 ani de absență

România a câștigat cu 1 – 0 meciul disputat împotriva Armeniei, pe noul stadionul Ghencea, refăcut și modernizat de curând. Selecționata lui Mirel Rădoi a revenit cu victorie în Ghencea, după 12 ani, prin golul marcat de Alexandru Mitriță în prima repriză.

Acest lucru l-a făcut pe Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, să se declare impresionat de atmosfera create în tribune de suporterii echipei  naționale din România.

„De acum încolo punem temelia unor noi victorii şi bucurii aici. Asta sper să fie Ghencea de acum încolo. E un stadion potrivit pentru fotbal, iar lumea e bună cunoscătoare. Publicul ăsta a fost extraordinar, o atmosferă extraordinară, chiar dacă n-a fost stadionul plin“, a spus Stoichiţă la GSP Live.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: