Maximă importanță! Gheorghiță a dat tunul. Cine va putea fi introdus în registrul de vaccinare

Maximă importanță! Gheorghiță a dat tunul. Cine va putea fi introdus în registrul de vaccinare Sursa: arhiva EVZ

Valeriu Gheorghiţă a declarat că va fi optimizat Registrul Naţional de Vaccinare, iar persoanele fără acte de identitate vor putea fi introduse în registrul de vaccinare. Acest lucru se va întâmpla începând de luni, 14 februarie, pentru a exista o evidenţă clară a acestor persoane fără adăpost.

Așadar, persoanele fără acte de identitate vor putea fi introduse în registrul de vaccinare. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță într-o conferinţă de presă anunţând faptul că va fi optimizat Registrul Naţional de Vaccinare.

“Un alt element important este legat de optimizarea Registrului Electronic Naţional de Vaccinare tocmai pentru a permite să înregistrăm persoanele fără acte de identitate pentru că aveam o problemă la persoanele fără adăpost, unde în mod obişnuit Direcţiile de Asistenţă Socială din cadrul primăriilor se ocupă de eliberarea şi de actele de identitate, de a sprijini aceste persoane pentru eliberarea actelor de identitate însă mulţi dintre ei migrează dintr-o regiune în alta sau dintr-un judeţ în altul şi din acest punct de vedere era o problemă.

Şi atunci, pentru a facilita procesul de vaccinare, începând de luni, 14 februarie, s-a optimizat Registrul Electronic Naţional de Vaccinare şi pot să fie înregistrate şi aceste persoane tocmai pentru a exista o evidenţă clară a acestor persoane. Practic, se va selecta o categorie de persoane fără adăpost, fără documente de identitate şi vor fi introduse”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Crește numărul de coinfecţii. Combinația între varianta Omicron şi Delta

Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că tot mai mulţi oameni fac coinfecţii. Asta înseamnă  o combinaţie între varianta Omicron şi varianta Delta.

„Obiectivul nostru este de a reduce cât mai mult mortalitatea, dar nu putem limita prea mult transmiterea virusului. O dată ce a contactat varianta Delta, asta nu înseamnă că eşti complet imunizat împotriva acestei variante şi astfel poţi fi infectat şi cu varianta Omicron”, a mai anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Rata de ocupare a paturilor din spitale la nivel naţionale este în scădere

În acest moment la nivel naţional este de 45,7%, iar în judeţe variază între 22% şi 58%, potrivit secretarului de stat.

„Constatăm o tendinţă de scădere a gradului de ocupare a paturilor pe secţii, dar se menţine totuşi numărul de pacienţi în ATI”, a anunţat Andrei Baciu. Acesta a precizat că este un obiectiv al întregii ţări de a menţine şcolile tot mai mult timp deschise. „Azi, joi, când se evaluează săptămânal, rata de ocupare este de 45% la nivel naţional, respectiv între 22% şi 58% la nivel judeţean. Prin urmare, săptămâna viitoare, şcolile îşi vor continua activitatea în format fizic, cu excepţia cazurilor punctuale. Este un obiectiv al întregii ţări de a menţine cât mai mult timp deschise”, a declarat Andrei Baciu.