Un medic celebru aruncă bomba! De ce ne infectăm de mai multe ori

Un medic celebru aruncă bomba! De ce ne infectăm de mai multe ori Sursa: Razvan Valcaneantu

Vaccinurile funcționează pentru a reduce riscul de a dezvolta COVID-19 sever, dar niciun vaccin nu este perfect. Acum, după ce milioane de oameni sunt deja complet vaccinați, o mică parte se confruntă cu o așa-numită infecție „revoluționară” , ceea ce înseamnă că sunt pozitivi pentru COVID-19 după ce au fost vaccinați chiar şi de trei ori.

Sunt persoanele triplu vaccinate care s-au infectate cu varianta Omicron, a declarat medicul Martin Blachier. În observațiile sale, a sugerat că persoanele triplu-vaccinate au mai multe șanse de a fi infectate cu Omicron față de cele nevaccinate. Mai precis, medicul spune că dacă ești triplu vaccinat și totuși te infectezi, atunci există o șansă mai mare ca infecția să fie cauzată de varianta Omicron şi nu de Delta.

Gheorghe Enache, medic primar în boli infecțioase la Spitalul ”Victor Babeș”, explică de ce unele persoane, deși sunt vaccinate, se infectează de mai multe ori.

Medicul Enache: La acele persoane vaccinul nu este eficient

„Trecând prin boală, în mod normal, aceste persoane ar trebui să aibă o imunitate mai bună. Cunosc o persoană vaccinată, inclusiv cu doza booster, care s-a infectat cu virusul de patru ori și persoane, la rândul lor vaccinate, care s-au infectat de două ori. Vorbim de persoane care au fost confirmate pozitiv cu testul PCR.

Recomandarea mea în astfel de cazuri este o evaluare la medic, vorbim așadar de o serie de investigații complexe. Totodată, este important ca acele persoane să-și verifice și nivelul de anticorpi. Sunt și persoane non-rispondi, pentru că în cazul lor vaccinul nu este eficient. De asemenea, contează și când a fost făcută ultima doză, pentru că dacă a fost făcută acum 7-8 luni, respectivele persoane se pot infecta cu ușurință”, a explicat medicul Gheorghe Enache.

Potrivit estimărilor sale va mai exista un val în primăvară cu tulpina Omicron

„Acest lucru va fi cauzat de oscilațiile termice. Va fi o perioadă de latență, apoi o creștere exponențială, după care o perioadă staționară de vârf și apoi, o perioadă de declin. Vorbim tot de un val cu Omicron, cu condiția să nu apară o altă variantă. În acești doi ani de pandemie, am învățat că virusul COVID este un virus „inteligent”. Își formează multe mutante și trebuie să știm ce este de făcut pentru ca virusul să nu le mai dezvolte”, a delcarat medicul Enache pentru gandul.ro.

Ce trebuie să ştie cei vaccinaţi

Deoarece cei care sunt vaccinați și infectați cu COVID-19 sunt încă capabili să transmită virusul, contactele lor apropiate ar trebui, de asemenea, contactați și testați. Un contact apropiat este o persoană care a petrecut mai mult de 15 minute cu o persoană pozitivă cu COVID-19 în timp ce este demascată și la mai puțin de 6 metri distanță.

Ne puteți urmări și pe Google News