"Căpităneasa Sea Watch 3, eroina stângii, această – legendă – a Partidului Democrat, a declarat acum câteva zile: M-am născut albă, bogată şi germancă şi m-am hotărât să fac voluntariat în Mediterana

Salvini: Stai femeie la tine acasă!". ''Dacă te-ai născut aşa precum spui, fă voluntariat la tine, în Germania, ajută miile de bătrâni germani aflaţi în nevoie , invalizii voştri, fiindcă aveţi mulţi". 

Sunt cuvintele ministrului de Interne, Matteo Salvini, spuse la Rai Uno, discutând despre comandantul Sea Watch 3, vas sub pavilion olandez, Carola Rackete, care a forţat blocajul guvernului italian şi a pătruns în apele teritoriale ale Italiei cu 42 de migranţi la bord, ajungând până în apropiere de portul Lampedusa şi ignorând avertizările Gărzii de Finanţe. ''Şi iată – adaugă vicepremierul – ajunge în Italia, punând în pericol viaţa a 42 de fiinţe umane, acum sechestrată de 15 zile''.

Olanda, Germania şi UE nu respectă legislaţia altor ţări europene

''Eu nu autorizez nicio debarcare, nu fac pe judecătorul, vor fi magistraţii cei care vor examina situaţia şi mi se pare că infracţiunile sunt evidente. Există o ţară europeană, Olanda, pe care o doare-n cot, este Germania la mijloc al cărui echipaj este de naţionalitate germană, pe care o doare şi mai mult în cot şi mai este Uniunea europeană care, ca de  obicei, doarme'', a mai spus Salvini.

În acest timp, Sea Watch 3 este blocată la gurile portului Lampedusa, circa o jumătate de milă de intrarea în port

La bord au urcat agenţii Gărzii de Finanţe care au controlat documentele navei şi paşapoartele echipajului. ''Aşteptăm instrucţiuni'' a spus căpităneasa, Carola Rackete. În mare, bărci cu motor păzesc marea pentru a fi siguri că niciun migrant nu încearcă să intre ilegal în Italia.