RECORD DE CONTESTAŢII la Evaluarea Naţională! Matematica la egalitate cu Româna

RECORD DE CONTESTAŢII la Evaluarea Naţională! Matematica la egalitate cu Româna

Inspectoratele şcolare au înregistrat 12.172 de contestaţii la evaluarea naţională, dintre care 7.009 la limba şi literatura română, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Stelian Fedorca.

"Au fost 7.009 contestaţii la rezultatele de la Limba şi literatura română şi 5.163 la matematică, dar nu ştim dacă în primul caz au avut legătură cu subiectul controversat", a spus secretarul de stat. Contestaţiile elevilor din toată ţara dovedesc însă faptul că proba de matematică a examenului de Evaluare naţională a fost cel puţin la fel de grea precum cea de la limba română.

  • S-au afişat REZULTATELE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012 inainte de contestaţii. Află notele în judeţul tău!

În Brăila doar 59% dintre candidaţi au promovat la matematică, faţă de 91% la română. "Iată că, deşi limba română a provocat interes mediatic, matematica a fost disciplina la care 949 de elevi nu au reuşit să treacă pragul notei 5,00", a declarat vineri inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Brăila, Romeo Mocanu. Buzoienii şi-au încurajat şi el copii să facă contestaţii la proba de matematică, acolo unde câteva sute de elevi nu au luat note de trecere.

În Harghita a fost chiar mai rău. Numai 42% dintre elevi au promovat examenul de matematică, faţă de 48% câţi au ieşit învingători de la proba de limba română. Matematicienii lipsesc cu desăvârşire în Timiş: aproape 3000 de elevi au aflat cu dezamăgire că au ratat milimetric nota minimă de 5 la acestă probă, însă doar 62 dintre aceştia s-au obosit să depună contestaţie. Situaţia s-a repetat şi la Neamţ, unde 2500 de candidaţi au obţinut note sub limita promovabilităţii la matematică.

Ne puteți urmări și pe Google News