Evenimentul Zilei > EVZ Special > Măsuri urgente impuse de Kaufland. Un produs pune în pericol nou-născuții. Ce trebuie să știe părinții
Măsuri urgente impuse de Kaufland. Un produs pune în pericol nou-născuții. Ce trebuie să știe părinții

Măsuri urgente impuse de Kaufland. Un produs pune în pericol nou-născuții. Ce trebuie să știe părinții

Kaufland anunță că retrage de la comercializare un produs care reprezintă un pericol pentru bebeluși.
Un produs comercializat de Kaufland pune în pericol nou-născuții, motiv pentru care lanțul de magazine a anunțat că acesta va fi retras de la vânzare. Produsul a fost comercializat din anul 2017 până anul trecut. Clienții care au cumpărat produsul vor primi, din partea companiei, contravaloarea acestuia, anunță Kaufland.

Nou-născuții, puși în pericol

Kaufland a informat, miercuri, în cadrul unui comunicat, că va retrage de la comercializare un leagăn pentru copii 3 în 1. Reprezentanții societății comerciale au spus că nou-născuții sunt puși în pericol întrucât, din cauza nesiguranței unor cleme de montare ale leagănului, copiii se pot accidenta.

„În anumite circumstanțe, la produsul menționat, clemele de prindere ale piesei din mijloc se pot rupe, existând astfel posibilitatea de accidentare a copilului (6 – 36 luni)”, se arată în comunicatul Kaufland.

Clienții sunt solicitați să nu mai folosească produsul în cauză. Ei vor primi din partea companiei contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului nu este necesară. Leagănul a fost retras de la vânzare, după ce a fost comercializat timp de mai multe săptămâni, în perioada 6 martie 2017-26 august 2020.

Un alt produs retras din cauza riscului sufocării

Un caz similar a mai avut loc în luna februarie a acestui an. Clienții Kaufland care au cumpărat o jucărie zornăitoare au fost informați că ar putea fi foarte periculoasă pentru cei mici.

Kaufland a anunțat că retrage de la vânzare o jucărie zornăitoare pentru bebeluşi, întrucât, în anumite condiţii, clopoţelul din interiorul acesteia se poate detaşa, reprezentând un pericol de sufocare pentru cei mici. Persoanele care au cumpărat produsul sunt atenţionate să nu îl mai folosească, putând să îl returneze în orice magazin, fără a fi necesar bonul fiscal.

Magazinul a retras, voluntar şi preventiv, din motive care ţin de protejarea consumatorilor, produsul Jucărie zornăitoare pentru bebeluşi, lotul 1151870-1418 (lotul este inscripţionat pe produs).

„În cazul acestui produs, în anumite condiţii, clopoţelul zornăitor se poate detaşa din interiorul jucăriei. În situaţia în care bebeluşii sau copiii mici l-ar putea înghiţi, există pericolul sufocării”, au comunicat reprezentanţii Kaufland.