Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri de urgență pentru români. Apel către președintele Klaus Iohannis
Măsuri de urgență pentru români. Apel către președintele Klaus Iohannis

Măsuri de urgență pentru români. Apel către președintele Klaus Iohannis

Situația grea în care se află România în această perioadă generată de Coronavirus i-a determinat pe mai mulți oameni din mediul privat să ceară luarea unor măsuri de protecție economică a mediului de afaceri și a persoanelor vulnerabile. Unele dintre aceste măsuri se regăsesc într-o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis

 

„Către Administrația Prezidențială,

În atenția domnului Klaus-Werner Iohannis – Președinte

Domnule președinte,

Vă înaintez această scrisoare deschisă, în calitate de cetățean al României fiind îngrijorat și preocupat de situația gravă pe care suntem nevoiți să o trăim în prezent, fiind conștient că toți trebuie să contribuim pentru ieșirea cât mai rapid din situția de criză.

Acum când sunteți președintele tuturor românilor, deci inclusiv președintele meu, în situația de urgență în care ne aflăm, vă adresez rugămintea de a analiza câteva aspecte și de a dispune măsurile care se impun pentru bunul mers al țării și pentru binele cetățenilor.

  1. Grațierea pe o perioadă de 3 luni de la plata datoriilor către stat, în cazul societăților mici și mijlocii pentru ca acestea să poată supraviețui acestei perioade și pentru a putea păstra angajații
  2. Amânarea plății datoriilor pe care le au persoanele fizice, respectiv rate la bănci, pentru o perioadă de 3 luni prin prelungirea perioadei contractuale
  3. În situația de urgență prin care trecem în prezent, să emiteți un decret prin care, în aceste 3 luni pensiile și salariile să fie plafonate la suma de 10.000 lei, inclusiv salariul președintelui României.
  4. Deschiderea unui cont colector la nivelul președinției României, în care să fie adunate donații, pentru ajutorarea persoanelor nevoiașe, în semn de solidaritate cu aceștia.

Nu în ultimul rând, domnule președinte, am convingerea că atât dumneavoastră cât și cei mai mulți români, am învățat o lecție de istorie referitoare la lipsa producției interne și dependența de importurile din străinătate.

Surugiu Iulian”

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: