A doua ediție a festivalului Neversea  se desfășoară pe durata a patru zile, în intervalul 5-8 iulie, pe plaja Modern din Constanța. Peste 200.000 de participanți sunt așteptați să urmărească, pe cele șase scene, cel puțin 200 de artiști renumiți, care vor performa zi și noapte. Printre ei, Armin Van Buuren, The Script, Steve Aoki,  Aloe Blacc, Vama etc.  Autoritățile locale au activat, deja, Centrul de Comandă pe linie de ordine și siguranță publică. “Am reușit să creem creem un model de siguranță pe asemenea evenimente publice. În 2017 au fost înregistrate doar 15-20 infracțiuni, vrem să micșorăm numărul, facem apel la festivalieri să respecte normele legale” a spus Liviu Uzlău, din partea Jandarmeriei Române, coordonator  Neversea pe Ordine Publică, într-o conferință de presă.

El a explicat că, zilnic, peste 400 de angajați ai MAI din toate structurile vor supraveghea festivalul, peste 100 de jandarmi fiind detașați de la Bacău. Participanții nu vor avea voie cu bagaje, genți, rucsacuri, doar borsete sau poșete de mărimea unei foi A4. “Vedeți ce se intâmplă în lume. O facem pentru siguranța participanților la festival”. Dronele sunt interzise. Adjunctul IPJ Constanța, Ciprian Sobaru, a subliniat că anul trecut infracționalitatea a fost redusă și acum, poliția este deja în alertă, pregătind patrule care vor acționa atât în afara cât și în exteriorul perimetrului. În plus, în incinta festivalului vor fi cu ochii în patru polițști în uniforme dar și în civil. “Cea mai mare provocare este traficul rutier. Fac apel la constănțeni să folosească mijloacele de transport în comun și nu mașinile. Să respecte semnalele polițiștilor de la Rutieă dar și ale polițiștilor locali” a spus Ciprian Sobaru.

Pompierii ISU Dobrogea vor fi și ei în dispozitiv, urmând să primească întăriri de la București. Potrivit colonelului Daniel Popa, șeful ISU Dobrogea, angajații SMURD vor fi acorda sprijin medical  în caz de nevoie, pe plajă fiind amplasate două spitale ambulante. Se va lucra zi și noapte cu peste 100 de pompieri, autospeciale de stingere, trei șenilate, o motopompă. Pe mare va patrula o ambarcațiune a ISU. În privința transportului, traficul toată zona centrală a Constanței va fi blocat. În schimb, potrivit directorului RATC, Bogdan Niță, transportul în comun va funcționa non stop, autobuzele având capul de linie în sensul giratoriu din portul touristic Tomis. Se înființează un traseu, numit Neversea, care pleacă din nordul stațiunii Mamaia, traversează Constanța și ajunge în portul Tomis. Pe site-ul RATC au fost puse taote informațiile precum și harta liniilor de autobuz în zilele festivalului.

Marți după ora 14,00 începe procesul de preschimbare a biletelor în brățări de festival, în cele 80 de puncte, a anunțat directorul festivalului, Bogdan Buta, care consideră că, datorită autorităților “Neversea este unul dintre cele mai sigure evenimente din lume, fiind locul cel mai sigur în care se află un civil”. Pentru operativitate și fluidizarea accesului în zona festivalului, organizatorii roagă participanții să facă, pe site-ul Neversea, chek in-ul online. Toate scenele de pe plaja Modern vor fi îndreptate cu sunetul către mare, impactul fonic fiind astfel mai redus, mai ales pentru constănțenii care locuiesc în zonă. “În 2017 am.primit sesizare că, după festival, s-au găsit în mare bucăți de confeti. Am căutat soluții și astfel, în 2018, Neversea va deveni  primul  festival cu confeti biodegradabile”, a spus Bogdan Buta.

“Peste 200.000 de participanți sunt așteptați la Neversea în cele patru zile ale evenimentului. Scena principală va avea 70 metri lunigime și 20 metri înălțime”, a declarat și directorul de marketing al Neversea, Edi Chereji. Artiștii invitați vor fi cazați în hoteluri de 4 și 5 stele din Constanța și Mamaia. Nu ar fi emis pretenții, singura solicitare venind dinspre Steve Aoki, care are obiceiul să arunce cu bucăți de tort în spectator. Artistului i s-au transmis imagini cu modul în care se lipește frișca de unul dintre tinerii din echipa organizatoare.

Concluzia a aparținut primarului Constanței, Decebal Făgădău. El a dat asigurări că “Neversea este un festival în care mi-aș lăsa copilul să meargă, oricând, indiferent că are până în 18 ani sau se află în perioada studenției”. Ba chiar a transmis un mesaj de încredere părinților:“Stați liniștiți, copiii dumneavoastră sunt pe mâini bune, Neversea este un festival extrem de sigur în care ei vor fi supravegheați ca și cum dumneavoastră ați fi aici.”

 

Te-ar putea interesa și: