Măsura neașteptată pe care o pregătesc guvernanții pentru pensionari. Totul s-ar putea decide în aceste zile

Măsura neașteptată pe care o pregătesc guvernanții pentru pensionari. Totul s-ar putea decide în aceste zileRecularea pensiilor / Sursă foto: arhivă EVZ

Veniturile pensionarilor ar putea să crească în acest an, după cum a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi. Calculele pentru posibila majorare se fac în această perioadă.

Pensiile ar putea să crească în acest an, dar va mai dura ceva până când acest proiect ce-i vizează pe pensionari va prinde contur. Anunțul a fost făcut, joi seară, de Marius Budăi, ministrul Muncii.

Există șanse ca pensiile să crească în acest an

În aceste zile se fac calcule și analize, iar unul dintre scenarii este obținerea unor ajustări în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), negociat de fosta guvernare PNL-USR-UDMR. Ministrul Muncii a spus că majorările de pensii ce au intrat în vigoare la începutul anului au reprezentat un colac de salvare, pentru a acoperi măcar scăderea puterii de cumpărare. Oficialul a fost întrebat la Realitatea Plus dacă este posibilă o nouă majorare în cursul acestui an, ministrul a afirmat că nimic nu este exclus când este vorba de bunăstarea românilor.

Ne vom batem ca în acest an să mai existe o majorare. Când, cum și cu ce procent, vom comunica atunci când se va ajunge la consens în Coaliție.

Ministrul Muncii: „Noi nu ne gândim să schimbăm filozofia PNRR”

Majorarea de acum acoperă inflația, dar nu asta este o decizie pe care un guvern să și-o dorească, noi trebuie să căutam soluții să creștem puterea de cumpărare, care și așa este mică, dar gândiți-vă că dacă nu se acordau nici aceste majorări, la început de an, cât de greu era pentru circa 5 milioane de cetățeni,” a declarat Marius Budăi pentru sursa citată.

„Noi nu ne gândim să schimbăm filozofia PNRR, am vorbit și cu ministrul Agriculturii, eu ca ministru al Muncii și lucrător în sistemul de asistență socială din 1995, nu înțeleg de ce, în condițiile în care media UE a nivelului pensiilor din PIB este de 13%, iar România s-a angajat la 9,4%, introducându-le și pe cele de serviciu.

Nu dorim să schimbăm PNRR în totalitate, noi dorim să demonstrăm că unele lucruri au fost scrise greșit acolo și Comisia Europeană trebuie să accepte acest lucru, că românii nu trebuie să fie cetățeni săraci”, a mai precizat ministrul Muncii pentru sursa citată.

 

Ne puteți urmări și pe Google News